Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В Центральній дитячій бібліотеці пройшов семінар на тему «Інформаційний простір бібліотеки: нові технології – нові можливості»

В Центральній дитячій бібліотеці пройшов семінар на тему «Інформаційний простір бібліотеки: нові технології – нові можливості»
30 Жов 2019 10:58 | Новини Нікополя

29 жовтня в Центральній дитячій бібліотеці, для бібліотекарів шкіл та ЦБС, був проведений семінар, який охопив різні напрямки діяльності, пов’язані з використанням сучасних технологій.

«Україна-Латвія: бібліотеки в цифровому столітті» – тема виступу завідувачки метод.відділом ЦБС Олени Каракуші: «В бібліотеках Латвії діє чітка система орієнтації на клієнта, в якій відвідувач бібліотеки має змогу знайти все, що йому потрібно самостійно, а бібліотекар виступає посередником між клієнтом та інформацією».

«Сучасні бібліотеки надають послуги бібліотекарів, які є експертами з пошуку та організації інформації та інтерпретації інформаційних потреб. А бібліотекар має бути інформатором, і комп’ютерником, і піарником» – було зазначено в презентації «Інформаційний простір бібліотеки: нові технології – нові можливості» заступника директора по роботі з дітьми ЦБС Асі Мочньової.

Досвід шкільних бібліотек в інформаційному полі представили, зав.бібліотекою КЗ «НСЗШ» №4 Ірина Ганоцька та зав.бібліотекою КЗ «СПМШ» №26 Вікторія Руснак. Різноманітність форм роботи зі школярами, які задіяні у проведенні бук-пікніків, створенні буктрейлерів, відеороликів та відео-репортажів, у співпраці з міськими бібліотеками вказують на професійний підхід у роботі з підростаючим поколінням.

Цікавою та корисною у повсякденній роботі для колег була інформація про «Вдосконалення системи зворотного зв’язку та використання електронних інструментів в установах та закладах, які надають послуги населенню» – у доповіді бібліотекаря ЦДБ Алли Карташової.

Про використання технічних засобів при проведенні майстер-класів з малювання, навчання дітей та молоді азам комп’ютерної науки, були представлені у презентації бібліотекаря-програміста філії №9 Людмили Позднякової.

Така спільна робота об’єднує та надихає на дружню співпрацю, забезпечує інформаційну взаємодію організацій і громадян, а також задоволення їх інформаційних потреб.

Оставить комментарий

avatar
250