Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Сьогодні День бабусь і дідусів

Сьогодні День бабусь і дідусів
28 Жов 2019 09:40 | Новини Нікополя

Сьогодні, 28 жовтня, відзначається чудове, душевне, сімейне свято – День бабусь і дідусів. Тож, це чудова нагода для люблячих онуків відвідати своїх старших родичів, напроситися до них у гості на чай з пиріжками, придбати подарунок, розповісти, як ви їх цінуєте і любите. Мета свята – показати представникам старшого покоління їхню необхідність, важливість і значимість для онуків.

Так уже повелося, що всенародно улюблений День бабусь і дідусів в різних країнах відзначається в різні дні. Близько 30 країн світу, зокрема й Україна, відзначають День бабусь і дідусів 28 жовтня. 2019 року свято припадає на понеділок. І нехай на самому початку буденного тижня у вас знайдеться можливість, щоб заглянути до своїх бабусь і дідусів хоча б на годинку, поговорити про свої справи, розпитати мудрості й поради, проявити турботу і ласку.

Ідея появи свята всіх бабусь і дідусів виникла рівно 10 років тому, 2009 року, в Голландії. А ініціатива належала місцевому Квітковому бюро. За їхньою пропозицією, потрібно виділити хоча б один святковий день у році, щоб онуки дарували своїм бабусям і дідусям справжні живі квіти, як символ нерозривного зв’язку між поколіннями – як між паростками та їхнім корінням.

Так народилося ще одне народне і сімейне свято, яке швидко знайшло підтримку і визнання у людей в багатьох країнах, зокрема і в Україні. Тим паче що наприкінці жовтня ще у древніх слов’ян проводилося свято під назвою Осінні Діди, що показує зв’язок з предками і об’єднує різні покоління.

Оставить комментарий

avatar
250