Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Фахівці з Білорусі переймали досвід запорізьких атомників

Джерело: Запорізька АЕС

Фахівці з Білорусі переймали досвід запорізьких атомників
23 Жов 2019 08:43 | Новини Нікополя

На протязі трьох тижнів на Запорізькій АЕС працювали фахівці з Білоруської АЕС. В перспективі, з введенням в експлуатацію їх станції, там також доведеться налагоджувати систему поводження з радіоактивними відходами (РАВ). Саме цей досвід фахівці і приїжджали переймати.

На Запорізькій АЕС білоруські інженери вперше побачили не лише як працюють фахівці з переробки РАВ, а й в цілому діяльність підприємства. У них є досвід роботи на теплових станціях, є знання, достатня кваліфікація, але досвіду в атомній енергетиці звісно бракує.

Розуміючи це, фахівці цеху дезактивації ВП ЗАЕС активно ділилися з колегами своїми знаннями, напрацюваннями, показували, розповідали, відповідали на запитання.

«Фахівці Білоруської АЕС вже зараз, на початковому етапі, цікавляться, як і що роблять у напрямку поводження з РАВ не лише на українських АЕС, а й у світі. Те, що МАГАТЕ обрало для білоруських колег саме Запорізьку АЕС, свідчить про повну відповідність станції високим міжнародним стандартам», – розповів начальник дільниці з переробки та захоронення РАВ цеху дезактивації ВП ЗАЕС Євген Сурков.

«Ми отримали вичерпну інформацію, починаючи з утворення РАВ і місць їх збору і закінчуючи отриманням готових контейнерів з РАВ. Ми зрозуміли, на чому потрібно загострити увагу в подальшій роботі і як навчити персонал. Практично кожен співробітник цеху провів з нами певний час, розповів те, в чому він конкретно фахівець. Ми дуже задоволені взаємодією з нашими колегами», – поділився враженнями інженер цеху з поводження з РАВ Білоруської АЕС Євген Мядєлєц.

Оставить комментарий

avatar
250