Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В Нікополі відбулась презентація науково-популярного видання «Майстер і сталеві ружі»

В Нікополі відбулась презентація науково-популярного видання «Майстер і сталеві ружі»
22 Жов 2019 09:06 | Новини Нікополя

В Центральній дитячій бібліотеці презентовано науково-популярне видання Самойленко Г.І. «Майстер і сталеві ружі: Григорій Желєзнов – нікопольський митець із холодного кування металу».

Зустріч автора та головного героя книги з учнями шостого класу КЗ НЗСШ №4 запам’ятається не тільки захопливими історичними фактами із біографії, інформацією про ковальство як одне з найстаріших народних ремесел, а й неперевершеною естетичною насолодою від знайомства з художніми композиціями. Адже це не просто вироби із заліза, а своєрідне поєднання обширу фантазії із життєвими образами. Метал, ніби жива істота, відчуває талант і майстерність коваля.

Григорій Володимирович повідав дітям про особливості холодного кування металу та поділився своїми творчими задумами. Галина Іванівна, як автор, акцентувала увагу на тому, що пропоноване видання крім оповіді про центральну творчу особистість – майстра-митця Григорія Желєзнова, демонструє читачеві різноманіття інших людських талантів і дарувань Нікопольського краю.

Книга знайомить із творчістю: поета В.В.Козлова і поетеси Лідії Чоловань-Ковальчук; художника М.Галичина; знаних краєзнавців та науковців істориків О.О. Кушнірука, М.П.Жуковського, Л.А.Гладкочуб, В.В. Грибовського.

Працівники центральної дитячої бібліотеки дякують за надані видання та ще й з дарчими підписами автора та митця, вони будуть дуже доречними в краєзнавчій роботі бібліотеки. Адже з любові до рідного краю починаються всі високі помисли і почуття людини!

Оставить комментарий

avatar
250