Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Запорізькій АЕС створено відділ комерційної диспетчеризації

Джерело: Запорізька АЕС

На Запорізькій АЕС створено відділ комерційної диспетчеризації
22 Жов 2019 08:42 | Новини Нікополя

З 01 липня 2019 року в Україні почав працювати новий ринок електроенергії. В його умовах на атомних станціях виникла необхідність створення спеціальних відділів, які б займалися аналізом, прогнозуванням та графіками відпуску електроенергії.

Запорізька атомна електростанція стала першою серед АЕС України, де відділ комерційної диспетчеризації вже створений і працює. Робочі місця фахівців розташовані в приміщенні начальників зміни станції. Це спрощує оперативну комунікацію в частині складання та узгодження графіків.

Підбір колективу відділу був ретельним – робота у фахівців досить складна. На сьогодні відділ повністю укомплектований.

«Фахівці у нас молоді, але всі з досвідом оперативної роботи і вищою технічною освітою. Людина, що займає дане робоче місце, має дуже добре розуміти роботу атомної станції, енергоблока в цілому», – розповів заступник начальника виробничо-технічної служби ВП ЗАЕС Дмитро Чальцев.

Фахівці пройдуть навчання в Києві, подивляться, як ведуться торги, детально вивчать особливості нової моделі ринку.

Схожі моделі ринків електроенергії працюють в багатьох країнах. Їх досвід показує, що перехід на нові умови не може бути ні простим, ні швидким. Тож фахівців чекають постійні доопрацювання та вдосконалення процесу.

Оставить комментарий

avatar
250