Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Нікополі розпочався Півфінал Чемпіонату м.Нікополя з шахів

У Нікополі розпочався Півфінал Чемпіонату м.Нікополя з шахів
21 Жов 2019 09:55 | Новини Нікополя

Вчора, 20 жовтня,  стартував Півфінал Чемпіонату м.Нікополя з шахів 2020 р.( класична гра).

Швейцарка 9 турів. Контроль 65хв,+30сек. До фіналу потрапляють ті хто посяде 5 перших місць. Головний суддя МсУ Бендерський В.Г.

На старт змагань вийшло 18 гравців – 10 першорозрядників та 8 другорозрядників. В порівнянні з минулими роками склад більш менш рівний, хоча кілька сильних гравців могли значно посилити рівень змагань. Зате маємо дуже омолоджений півфінал -11 гравців віком до 30 років, дев*ятеро до 16 років.Грає і двоє дівчат, а це завжди прикрашає шахові змагання.

Короткий огляд 1 туру ( після жеребкування 9 ти пар. склалося таке собі дербі Досвід -проти Молоді)

1.Безрукавий – Міхно 1-0. Дебют Берда.

Станіслав після 2 річної переви повернувся до “великих шахів”, і підтвердив статус рейтинг фаворита. В складному мітельшпілі він впевнено переграв юного першорозрядника.

2.Біловоденко-Дубовик 0-1 Слов*янський захист. Білі спокійно і акуратно розіграли дебют. Далі був раній розмін ферзів на в3. Надалі в складному ендшпілі, досвідчений фіналіст який грав чорними досить впевнено використав похибки молодого конкурента.

3.Марченко-Давидов 1-0 Принятий ферз.гамбіт. Найстарший ветеран досить легко здобув дебютну перевагу і завершив партію прямою атакою на нерокірованого короля.

4.Дражевський -Кудря 0-1. Ферз.гамбіт зі Св4. Чорні активно розіграли дебют виграли навіть пішака але потім припустилися кількох позиційних помилок і гра пішла вже у їх ворота. В досить комфортній позиції Ігор переоцінив свої шанси, і втратив контроль над позицією. Цікава партія, але досвід є досвід….

5.Хамраєв- Кучеренко 1-0 Захист Рагозіна. Сашко творчо розіграв дебют чорними а й ще суперник необачно рокірував у довгу сторону. Не знайшовши сильного навісу 12…Кв4!!, чорні пустилися на непотрібні ускладнення і значно полегшили завдання супернику.Сергій отримавши 2х слонів за туру чітко реалізував перевагу поставивши натуральний мат.

6.Мальчев-Кушнір 0-1 Дебют Реті Білі намудрили в стартовому турі (хвилювання) і в дебюті, хоча й суперник добряче наплутав. Та все ж клас гри досить суттєво відрізнявся та грати без фігури білими не досить приємна справа. У Нікіти ще все попереду.

7.Шутько-Настіч 0,5-0,5 а ось і перша сенсація. В Дебюті ферзевих пішаків (Дебют Тромповського)де Олександр Іванович вже з*їв не один “пуд солі” , Настя діяла напрочуд впевнено, і перейшла в гарний ендшпіль,який спочатку переоцінила а потім попавши в неприємну позицію, збудувала неприступну фортецю в слоновому закінченні. Молодь здобула перші пів очка у досвідчених бійців!

8.Трофімова-Архіпов 0-1 Захист Альохіна. Евеліні було важко в незнайомій “коронній позиці” супротивника.Але програвши дебютну частини вона досить вперто захищалася. І лише в ендшпілі “Доктор” реалізував свої зайвих пішаків.

9. Кудашев-Шаповалов 0-1 Сіцілійський захист. Юрій Гаврилович досить цікаво розіграв дебют але цим аж нітрохи не смутив свого 10 річного опонента, який вміло маневруючи конями спочатку виграв у ветерана пішака а потім на стадії реалізаціїї в закінчені підставив цілу туру!!!. Та о диво суперник того не помітив(вік, втома!) і боротьба тривала.Білі некоректно віддали туру за коня зівнувши контрудар. Перша перемога Максима, яка виводить його до пеpшої вісімки!

Оставить комментарий

avatar
250