Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Відкриття відділення гемодіалізу в Нікополі – на фінішній прямій

Відкриття відділення гемодіалізу в Нікополі – на фінішній прямій
9 Жов 2019 15:08 | Новини Нікополя

Люди з хронічною нирковою недостатністю очищають кров за допомогою гемодіалізу – апарату «штучна нирка». Виконувати цю процедуру можна тільки в спеціалізованому амбулаторному відділенні. Без очищення крові людина помирає через два-три дні.

Завдяки спільній співпраці міської влади Нікополя з Департаментом охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації нарешті в нашому місті з’явиться відділення гемодіалізу.

Актуальність і важливість цього відділення важко переоцінити.

Амбулаторне відділення гемодіалізу розраховано на шість гемодіалізних місць, буде працювати в дві зміни і зможе обслуговувати 24 пацієнта з Нікополя та Нікопольського регіону.

Наразі у відділенні закінчено капітальний ремонт: повністю замінено всі комунікації, встановлені нові металопластикові вікна та нове опалення, відремонтовані стеля та стіни, укладена нова підлога. Встановлено нове обладнання для очищення води.

Сьогодні, 9.жовтня, відділення гемодіалізу отримало першу гуманітарну допомогу. Благодійний фонд «Нове життя» надав миючі засоби, відра та рушники, а нікопольська організація «Червоний хрест» – простирадла, подушки та ковдри для того, щоб пацієнтам було затишно.

З обласного та міського бюджету Нікополя будуть виділені кошти для закупівлі меблів та інших необхідних матеріалів. Амбулаторне відділення гемодіалізу планують відкрити в листопаді цього року.

Оставить комментарий

avatar
250