Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Нікополі стартували курси підвищення виховного потенціалу прийомних батьків та батьків – вихователів

У Нікополі стартували курси підвищення виховного потенціалу прийомних батьків та батьків – вихователів
9 Жов 2019 12:02 | Новини Нікополя

Відповідно Положення про дитячий будинок сімейного типу та Положення про прийомну сім’ю ( постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 564 та № 565 відповідно), Нікопольський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з понеділка розпочав проводити заплановані курси підвищення виховного потенціалу прийомних батьків та батьків – вихователів, з метою забезпечення соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Навчальна програма складалась з урахуванням питань та пропозицій учасників навчань. За результатами узагальнення заповнених ними анкет, на тренінг були запрошені – соціальні партнери.

Батьки-вихователі та прийомні батьки вже прослухали лекційно-тренінгові заняття, які провели тета – практик Тульчинська А.А., медичний психолог Письмена Н.І. та практичний психолог Жигалова О.В.

Кожен з учасників по закінченню курсів отримає корисні та вичерпані відповіді на численні запитання стосовно особливостей вікового розвитку,ефективних методів виховання дітей, доступності медичних, психологічних, юридичних послуг.

На сьогоднішній день у місті Нікополі функціонують 8 будинків сімейного типу та 6 прийомних сімей, в яких виховується 85 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Нікопольський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надає соціальну послугу супроводження прийомним сімей та дитячим будинкам сімейного типу.

Оставить комментарий

avatar
250