Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Фахівець Запорізької АЕС взяв участь у бенчмаркінгу ринку електроенергії на АЕС «Козлодуй»

Джерело: Запорізька АЕС

Фахівець Запорізької АЕС взяв участь у бенчмаркінгу ринку електроенергії на АЕС «Козлодуй»
4 Жов 2019 09:26 | Новини Нікополя

Заступник керівника виробничо-технічної служби Запорізької АЕС Дмитро Чальцев, який займається питаннями нової моделі ринку електроенергії, взяв участь у бенчмаркінгу на АЕС «Козлодуй».

Зустріч, на якій болгарські атомники представили українським колегам свій досвід, була організована ВАО АЕС. Також у роботі взяли участь представники виконавчої Дирекції ДП «НАЕК «Енергоатом», ВП «Енергоатом-Трейдинг», ВП ЮУАЕС та ВП РАЕС.

Досвід атомників АЕС «Козлодуй» в умовах ринку електроенергії складає 15 років. При цьому модель європейського енергоринку дуже схожа на українську. Їх відмінність в тому, що безпосередньо генеруючі підприємства продають електроенергію на ринку. Відповідно робота, яка з цим пов’язана, проводиться безпосередньо на самій станції.

На АЕС «Козлодуй» підтримують потужність наступним чином: до заявленого графіку з виробництва електроенергії додається ще два мегавати. Підтримують показники завдяки лічильникам, що стоять на генераторі. Ця інформація доступна оперативному персоналу на блочному щиті і старший черговий інженер тримає її на контролі, перевіряючи кожні 15 хвилин, чи укладається станція в графік.

«Питання болгарських колег – такі ж, з якими й ми можемо зіткнутися або вже стикаємося. Частину з них вони вирішили, проте готові скористатися нашими здобутками. Це стосується відділів комерційної диспетчеризації, які створюються на українських АЕС. У них таких на даний момент немає. Цю роботу виконують фахівці відділу з планування виробництва, відділу маркетингу», – розповів Дмитро Чальцев.

«Що стосується відділу комерційної диспетчеризації, який почали створювати на Запорізькій АЕС – його формування має завершитись вже до кінця жовтня. На той час відділ буде повністю укомплектований атестованими фахівцями, які безпосередньо будуть займатися  формуванням прогнозного графіка несення навантаження», – зазначив Дмитро Чальцев.

 

 

Оставить комментарий

avatar
250