Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Коли здійснюються мрії

Коли здійснюються мрії
3 Жов 2019 15:27 | Новини Нікополя

Фахівці Нікопольського міськрайонного центру зайнятості розпочали проводити в цьому навчальному році профорієнтаційні уроки зі школярами.

Знайомство зі світом професій проводиться в межах реалізації Програми державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації на 2017-2020 роки.

У Всесвітній день мрії (25 вересня) провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Нікопольського міськрайонного центру зайнятості Марина Ворон провела профорієнтаційний урок з учнями 9 класу КЗ «Нікопольської середньої загальноосвітньої школи І-ІІ ст. № 11”.

Метою заходу було інформування присутніх про світ професій, попит на ринку праці та знайомство з формулою вибору професії.

Під час заходу діти ділились своїми мріями, ким вони бажають стати у майбутньому.

Під час міркувань підлітки намагались виділитись та показатись дорослими, і в той же час «героями свого часу». Дискусія вийшла цікавою та незвичною. Всі погодились, що хотіли би займатись улюбленою справою та отримувати за це гідну заробітну платню.

Провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Нікопольського міськрайонного центру зайнятості Марина Ворон розповіла про поширені помилки, які допускаються при виборі майбутньої професії.

Разом зі школярами розібрали формулу вибору професії “Хочу. Можу. Треба”.

Учні активно приймали участь у розпізнаванні професій за їх професійним спрямуванням, визначили, що є такі професії, які належать до декількох направлень, подивились анімаційні відеоролики профорієнтаційного спрямування, які створили служба зайнятості.

Також цікавим виявилось «розпізнавання нових професій», школярі спочатку боялись робити припущення, чим займається той чи інший спеціаліст, а потім увійшли в кураж, на допомогу до деяких приходив мобільний інтернет.

Взагалі ця гра пройшла бурхливо та жваво, так, що час прощатись прийшов непомітно. На останок Марина Ворон нагадала про послуги служби зайнятості та можливість безкоштовного проходження онлайн тестування на платформі «Моя професія: консультаційна мережа».

27 вересня фахівці Нікопольського міськрайонного центру зайнятості не лише провели такий же профорієнтаційний урок, але і мали змогу потрапити на шкільний осінній ярмарок в КЗ «Нікопольської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 3”.

Учні та їх батьки пригощали гостей заходу різними смаколиками та наприкінці юні таланти порадували присутніх художніми номерами. Молодші та дорослі школярі виступали у ролі продавців, що принесло неабияке задоволення при підрахунку зароблених коштів. Проведення профорієнтаційного заходу було неабияк доречним. Діти ділились своїми відчуттями «дорослого життя», деякі учні 11 класу поділились власним досвідом заробітчанства під час літніх канікул, хтось допомагав батькам та дідусям з бабусями, а хтось роздавав буклети. Дехто висказав, що найважчим було рано вставати на роботу, тому інколи «прогулювали» робочий день. Але отримання винагороди перекрило всі прикрощі та труднощі, адже вони змогли реалізувати себе та придбати те, що хотіли.

В останній день вересня провідний фахівець з профорієнтації зустрівся з учнями 8-11 класів опорної школи Першотравневської об’єднаної територіальної громади.

Крім профорієнтаційних ігор та розгляду формули успішного вибору професії, діти висловлювали свої думки та роздуми, куди вони підуть навчатись та де потім зможуть реалізувати свої вміння. Відповіді учнів були виважені та розумні, що показало їх здатність до складних міркувань і правильних висновків. Цим світлим головам потрібна допомога та підтримка досвідчених фахівців своєї справи та позитивний приклад. Вони можуть багато і їм обов’язково вдасться здійснити свої мрії!

Можна підвести підсумок, що вересень пройшов цікаво, творчо, продуктивно та під девізом «Мрії здійснюються, треба лише докласти трохи зусиль!»

Оставить комментарий

avatar
250