Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На черговій раді головних інженерів АЕС презентовано стенд інспекції та ремонту палива

Джерело: Запорізька АЕС

На черговій раді головних інженерів АЕС презентовано стенд інспекції та ремонту палива
1 Жов 2019 11:05 | Новини Нікополя

В Одесі на базі Одеського національного політехнічного університету відбулася чергова рада головних інженерів атомних електростанцій України (рада ГІС). В якості головуючого взяв участь в роботі головний інженер Запорізької АЕС Дмитро Сабадін, детально презентувавши стенд інспекції та ремонту палива.

Стенд інспекції та ремонту палива (СІРП) для учасників ради ГІС підготував ВП  «Атомремонтсервіс». Розробник цього стенду – компанія Westinghouse. Але фахівці Атомремонтсервісу ще у 2016 році освоїли його використання, і відтоді самостійно виконують інспекцію ядерного палива Westinghouse (ТВЗ-W/WR).

«Стенд інспекції та ремонту палива – мобільний. Він неодноразово використовувався на Южно-Українській та Запорізькій АЕС, а найближчим часом планується його застосування на Рівненській станції. Зараз можливості СІРП використовуються в повному обсязі. На обладнанні стенду можна проводити огляди, інспектування касет, ремонт», – підкреслив Дмитро Сабадін.

Важливо також, що СІРП модернізується для забезпечення можливості контролю не лише американського, але й російського палива (ТВЗ-А).

Окрім цього Дмитро Сабадін виступив з доповіддю, надавши результати досліджень фахівців Запорізької АЕС, отримані завдяки використанню мас-спектрометра водно-радіохімічної лабораторії, який дозволяє визначати вміст срібла і запропонував заходи для вирішення питання збільшення 110-го ізотопу срібла в теплоносії першого контуру.

Також на раді ГІС розглядалися питання, що стосуються діяльності Компанії в умовах нового ринку електроенергії та питання реалізації модифікації підвищення номінальної потужності до 101,5% на енергоблоках українських АЕС.

 

 

Оставить комментарий

avatar
250