Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Нікопольському районі браконьєр завдав майже 6 тис. грн збитків

У Нікопольському районі браконьєр завдав майже 6 тис. грн збитків
27 Вер 2019 10:40 | Новини Нікополя

25 вересня 2019 року Дніпропетровський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства.

На особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Інцидент стався на Каховському водосховищі у с.Капулівка Нікопольського району Дніпропетровської області.

О 21 годині виявлено порушника, який здійснював вилов риби забороненими знаряддями – двома лісковими сітками (100 метрів). У сітках знаходилась така риба: плітка – 30 екз., судак – 5 екз., лящ та сом – по 1 екз. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала понад 3 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 5 695 грн.

«Оскільки в даному правопорушенні вбачаються ознаки злочину за ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним промислом), на місце події викликано слідчо-оперативну групу Нацполіції в річковому порту Амур-Гавань. Розглядається питання про відкриття кримінального провадження», – прокоментував дане правопорушення начальник Дніпропетровського рибоохоронного патруля Василь Волков.

В Управлінні Держрибагентства у Дніпропетровській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (096) 400-02-50. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства, порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Порушення статті 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним або іншим водним добувним промислом) карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Оставить комментарий

avatar
250