Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Обговорено програму технічного співробітництва між ДП «НАЕК «Енергоатом» та МАГАТЕ на 2020-21 роки

Джерело: Запорізька АЕС

Обговорено програму технічного співробітництва між ДП «НАЕК «Енергоатом» та МАГАТЕ на 2020-21 роки
19 Вер 2019 09:21 | Новини Нікополя

Директор з міжнародного співробітництва ДП «НАЕК «Енергоатом» Микола Кухарчук обговорив з програмним офіцером по Україні Департаменту технічного співробітництва МАГАТЕ Катериною Дюфрен програму технічного співробітництва між Компанією та МАГАТЕ на 2020-21 роки.

Зустріч відбулась у рамках участі делегації оператора АЕС України у 63-й Генеральній конференції Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), яка проходить у Відні.

ДП «НАЕК «Енергоатом» ініціював відкриття національного проекту «Підвищення рівня експлуатаційної безпеки на АЕС України», головна мета якого – вдосконалення експлуатаційної безпеки АЕС України шляхом проведення міжнародних експертних місій МАГАТЕ.

Серед заходів проекту передбачено проведення експертної місії з оцінки експлуатаційної безпеки (OSART) та пост-місії на Запорізькій АЕС.

Метою проекту також є вдосконалення існуючих баз даних АЕС України із досвіду експлуатації на основі кращої міжнародної практики, навчання персоналу атомних станцій України існуючим у світовій практиці методам оцінки значних ризиків для подій низького рівня та їх потенційного впливу на безпеку.

Також до Програми було включено проект з підтримки українських установ і організацій у сфері поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом, а також зняття ядерних установок з експлуатації, включаючи радіоекологічний моніторинг.

Оставить комментарий

avatar
250