Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Програмно-технічні комплекси надають повну інформацію про роботу обладнання

Джерело: Запорізька АЕС

Програмно-технічні комплекси надають повну інформацію про роботу обладнання
17 Вер 2019 14:20 | Новини Нікополя

Персонал дільниці технологічних захистів, блокувань і сигналізації служби ремонту та технічного обслуговування контрольно-вимірювальних приладів та автоматики цеху теплової автоматики та вимірювань (ЦТАВ) виконує заміну уніфікованих комплексів технічних засобів (УКТЗ) на програмно-технічні комплекси.

Робота ведеться на системі нормальної експлуатації турбінного відділення та на першому каналі системи безпеки п’ятого енергоблока Запорізької АЕС. Аналогічна заміна вже виконана на третьому каналі системи безпеки, який вже знаходиться у черговому режимі.

Ремонтна кампанія на енергоблоці №5 наближається до завершення. Часу залишилось небагато, але на виручку приходять навички – персонал ЦТАВ вже встановлював програмно-технічні комплекси виробництва ПрАТ «СНВО «Імпульс» на першому і другому енергоблоках станції.

У процесі впровадження устаткування колектив накопичив колосальний досвід, збагатив свої знання в частині монтажу і налагодження складних технічних систем.

Сучасний програмно-технічний комплекс докорінно відрізняється від УКТЗ. Нова система надає всю інформацію про події на обладнанні, дозволяє простежити, як формуються вхідні та вихідні сигнали.

«Маючи 100% архів усіх параметрів, які задіяні у захисті і блокуваннях, персонал зможе отримати повну картину того, що відбувається на енергоблоці. Система цікава ще й тим, що вся інформація йде в цифровому вигляді – ймовірність помилок, пов’язаних із впливом зовнішніх факторів суттєво знижується», – розповів начальник дільниці технологічних захистів, блокувань і сигналізації Анатолій Петренко.

За рахунок використання сучасної елементної бази модернізація обладнання підвищить рівень ядерної і радіаційної безпеки та надійність енергоблока в цілому.

Оставить комментарий

avatar
250