Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Учасники клубу «Дружнє коло» поділилися думками щодо значення мови, грамотності, книги в житті людини

Джерело: Facebook

Учасники клубу «Дружнє коло» поділилися думками щодо значення мови, грамотності, книги в житті людини
9 Вер 2019 09:27 | Новини Нікополя

В календарі, напевно, неспроста поряд розташувалися дві дати, котрі логічно поєднані: 8 вересня – Міжнародний день писемності (грамотності) і 9 вересня – День народження І.П. Котляревського, якому виповнилося 250 років.

Гра́мотність (значною мірою рівноправний термін письме́нність) — традиційно визначається як вміння читати й писати або вміння використовувати мову, щоб читати, писати чи розмовляти. А зачинателем нової української літератури та літературної мови – тої, якою ми й користуємося сьогодні, був І. П. Котляревський — автор перших великих художніх творів українською мовою («Енеїда», «Наталка Полтавка», «Москаль-чарівник»).

Напередодні цих дат учасники клубу вихідного дня «Дружнє коло» поділилися думками щодо значення мови, грамотності, книги в житті людини, бо грамотність сьогодні – це і про те, як писати в соціальних мережах, і про те, як визначатися з емоціями та почуттями та якомога точніше й коректніше їх означувати в бесідах, очних і листуванні, тощо; влаштували голосне читання безсмертних творів Котляревського, спробували відчути себе, хто Наталкою Полтавкою, хто Енеєм; переглянули анімовану біографію та спільними зусиллями розгадали інтерактивний кросворд з життя шанованого Українця.

Шляхів до мовної досконалості безліч. Але всі вони починаються з любові до рідної мови, до майстерного бажання володіти нею і відчуття власної відповідальності за рідну мову.

Оставить комментарий

avatar
250