Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В Нікопольській центральній дитячій бібліотеці відбулась «Школа супергероя»

Джерело: Facebook

В Нікопольській центральній дитячій бібліотеці відбулась «Школа супергероя»
6 Вер 2019 12:46 | Новини Нікополя

На черговому занятті школи супергероїв майстер своєї справи, дипломований психолог Ірина Щербакова, допомагала дітям зрозуміти природу самотності та проблему самооцінки.

Самотність – надзвичайно поширене явище сучасного світу. Зазвичай, першопричиною і головною передумовою дитячої самотності є байдуже або зневажливе ставлення оточення. Батьки ж постійно зайняті, часом, піклуючись про зовнішній, ігнорують внутрішній світ своєї дитини. У підлітковому віці самотність набуває форми невходження в групу, розчарування в друзях, усвідомлення своєї несхожості тощо, дуже часто виникає відчуття своєї відокремленості, відмінності від інших, унікальності. Водночас молода людина відчуває необхідність бути, як усі, не відрізнятися від своїх однолітків, сприймаючи спілкування з ними як найважливішу життєву цінність.

Подолати самотність неможливо, та, напевно, й не потрібно. Це прекрасний час для роздумів, творчості, духовного росту. Підлітковий вік – важливий етап формування самооцінки, провідним мотивом якого виступає бажання ствердитися в колективі однолітків, завоювати авторитет, повагу й увагу товаришів. Важливо реально оцінювати свої можливості, якості і місце серед людей.

Ці знання та практичні навики – такі необхідні дітям для повноцінного щасливого розвитку – тренер передавала цікаво, в активно-пізнавальній формі через ігри та творчість.

Переживання, страхи , психологічні проблеми, які частіше всього є результатом незнання своїх внутрішніх потужних можливостей, регулюються і знешкоджуються вчасно наданою допомогою фахівця. Надзвичайна роль батьків у розвитку дітей, але дуже часто вони не мають часу, знань, бажання. Тому користуйтесь прекрасною можливістю – соціальними проектами Ірини Щербакової на базі Центральної дитячої бібліотеки!

Оставить комментарий

avatar
250