Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Фахівці з ВП ХАЕС проходять навчання в центрі підготовки ремонтного персоналу Запорізької АЕС

Джерело: Запорізька АЕС

Фахівці з ВП ХАЕС проходять навчання в центрі підготовки ремонтного персоналу Запорізької АЕС
6 Вер 2019 08:31 | Новини Нікополя

В центрі підготовки ремонтного персоналу навчально-тренувального центру ВП ЗАЕС проходять навчання працівники Хмельницької АЕС. Це слюсарі з ремонту, вони навчаються за напрямом ущільнення фланців температурного контролю реактора.

Виконуючи таку роботу, не можна допускати помилок. А в реакторному відділенні діючого енергоблока не потренуєшся.

На Запорізькій АЕС цим займаються фахівці енергоремонтного підрозділу, а от на Хмельницькій – цеху теплової автоматики та вимірювань. Процес проведення деяких маніпуляцій відрізняється, але основні етапи проведення робіт – однакові.

Головне, для тих, хто навчається – можливість на реальному обладнанні, не кваплячись, відпрацювати алгоритм дій, що важливо, навіть тих, з якими ще не стикалися.

«Тут ми даємо працівникам можливість повністю розібрати будь-який вузол, потренуватися зібрати, провести ревізію. Все в комфортних умовах, без впливу якихось шкідливих факторів», – розповів провідний інструктор центру підготовки ремонтного персоналу Роман Безвершенко.

На практичних заняттях обов’язково присутні не лише інструктори, а й слюсарі з величезним досвідом, які працювали ще на монтажі реакторів. Тепер їх запросили ділитися знаннями, і вони демонструють конкретні операції, вказують на нюанси.

Програма навчання складається заздалегідь. Станції самі обирають, за якими напрямами навчати персонал або підвищувати кваліфікацію.

А центр підготовки ремонтного персоналу Запорізької АЕС має і обладнання і досвідчених інструкторів для проведення навчання за будь-яким напрямом.

Оставить комментарий

avatar
250