Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Запорізькій атомній електростанції підписано договір про співпрацю між НАЕК «Енергоатом» і АТ «Турбоатом»

Джерело: Запорізька АЕС

На Запорізькій атомній електростанції підписано договір про співпрацю між НАЕК «Енергоатом» і АТ «Турбоатом»
28 Сер 2019 09:19 | Новини Нікополя

27 серпня на Запорізькій атомній електростанції Президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський і генеральний директор АТ «Турбоатом» Віктор Суботін підписали програму участі АТ «Турбоатом» в модернізації АЕС України на п’ятирічний період з 2020-го до 2024-го року. Також був підписаний договір між відокремленим підрозділом «Атомкомплект» компанії «Енергоатом» і АТ «Турбоатом» на виготовлення і поставку конденсатора блочно-модульного виконання для заміни конденсатора турбіни К-1000-60/1500 на енергоблоці №5 ЗАЕС, яка відбудеться в квітні 2020 року.

Президент НАЕК «Енергоатом», коментуючи підписання даного документа, сказав: «Чотири роки тому ми дали новий потужний старт нашій співпраці, яка полягає не лише в обслуговуванні парку турбін, а й у заміні і модернізації обладнання. Це дозволить нам підвищити і покращити ефективність роботи атомних станцій, і збільшити виробництво електричної енергії, що є важливим в умовах нового ринку, коли кожна додатково вироблена кіловат-година дає додаткові доходи для нашої Компанії.

Ми суттєво розширюємо нашу співпрацю в рамках програми імпортозаміщення і це особливо важливо в нинішніх політичних умовах. Ми обговорили також довгострокову ремонтну програму, тобто заміну тих запасних частин, які відпрацювали свій ресурс».

У відповідь генеральний директор АТ «Турбоатом» Віктор Суботін подякував керівництву Компанії НАЕК «Енергоатом» за плідну, взаємовигідну співпрацю.

«За останні роки ми дійсно стали не просто підрядниками «Енергоатома», ми стали партнерами у розвитку енергетики країни.

Обсяг модернізації «Енергоатома» визначено у більш ніж 6 мільярдів гривень на п’ять років. У нинішніх реаліях це, звичайно, величезні кошти для завантаження підприємства. А це 3,5 тисячі робітників, це сім’ї, це соціальні стандарти харківщини, які ми теж визначаємо. Тому ця співпраця дуже важлива.

Я хочу подякувати від імені колективу «Турбоатома», від імені енергомашинобудівників компанію НАЕК «Енергоатом», Юрію Олександровичу, Вас, перш за все, як компанію і як керівника, які роблять все можливе для динамічного розвитку всього комплексу і енергетики, і енергомашинобудування України», – сказав Віктор Суботін.

 

 

 

 

Оставить комментарий

avatar
250