Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Фахівець Запорізької АЕС вивчала досвід з організації водно-хімічного режиму на АЕС «Козлодуй»

Джерело: Запорізька АЕС

Фахівець Запорізької АЕС вивчала досвід з організації водно-хімічного режиму на АЕС «Козлодуй»
9 Сер 2019 13:04 | Новини Нікополя

Заступник керівника з експлуатації водно-радіохімічної лабораторії Запорізької атомної електростанції Світлана Ясенєва відвідала АЕС «Козлодуй» в Болгарії з метою вивчення досвіду з організації водно-хімічного режиму другого контуру та системи технічного водопостачання. До складу делегації також увійшли представники водно-радіохімічних лабораторій інших АЕС України.

«Для хіміків нашої атомної станції в рамках продовження терміну експлуатації енергоблоків особливо важлива інформація щодо впровадження системи комплексної оцінки хімічного показника. Цей показник включає контроль ефективності оперативного управління водно-хімічним режимом першого і другого контурів і має вплив на ресурс основного технологічного обладнання. В експлуатації АЕС «Козлодуй» знаходяться енергоблоки ВВЕР-1000, тому обмін досвідом з цих питань для нашої станції надзвичайно цінний», – підкреслила Світлана Ясенєва.

Після візиту до болгарської АЕС у своєму звіті Світлана Ясенєва виклала детальну інформацію з організації управління водно-хімічним режимом на АЕС «Козлодуй» і систему комплексного хімічного показника. Також вона розповіла, що система показників самооцінки ефективності управління АЕС «Козлодуй» складається з 86 показників виробництва й керівники всіх рівнів можуть користуватися її результатами для визначення коригувальних заходів та усунення проблем в конкретних процесах діяльності.

«Така організація систематичної самооцінки дозволяє вчасно зафіксувати всі негативні тенденції у керуванні водно-хімічним режимом і стані устаткування, а також вжити заходи до виникнення певних проблем. Регулярне обговорення результатів самооцінки на технічній раді залучає до вирішення таких питань всіх технічних фахівців станції і створює умови для роботи єдиною командою на досягнення позитивних результатів. Високий статус технічної наради забезпечує контроль на рівні керівництва й гарантує виконання розроблених заходів» – зазначила першим пунктом в своїх пропозиціях та рекомендаціях Світлана Ясенєва.

Оставить комментарий

avatar
250