Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Представник ЗАЕС взяв участь у міжнародній зустрічі з питань використання результатів самооцінки експлуатаційної діяльності

Представник ЗАЕС взяв участь у міжнародній зустрічі з питань використання результатів самооцінки експлуатаційної діяльності
19 Лип 2019 09:41 | Новини Нікополя

Провідний інженер служби якості Запорізької АЕС Олександр Катєлін взяв участь у міжнародній робочій зустрічі з питань використання результатів самооцінки поточної діяльності для підвищення експлуатаційної безпеки АЕС і обміну досвідом щодо цієї теми на болгарській АЕС Козлодуй. Самооцінка – це один із способів аналізу діяльності з метою пошуку існуючих проблем і розробки коригуючих дій для їх усунення.
У зустрічі, організованій Московським центром ВАО АЕС, взяли участь 30 експертів – з України, Росії, Вірменії, Словаччини, Чехії тощо.
Учасники форуму розглянули існуючі вимоги та підходи до самооцінки експлуатаційної діяльності на АЕС з метою підвищення безпечної і надійної експлуатації атомних електростанцій. Кожен презентував напрацювання свого підприємства з цього питання, розповів про підходи до проведення самооцінок.
Доповідь представника Запорізької АЕС торкалася підходів до проведення самооцінки керівниками процесів системи управління з використанням аналізу і управління ризиками. Говорив він і про оцінку лідерства на ЗАЕС. Робота викликала живий інтерес у слухачів. Шляхом голосування вона увійшла до трійки самих актуальних і була внесена до офіційного протоколу як одна з найважливіших тем для обговорення.
Обмінюючись досвідом з питань самооцінки діяльності на АЕС, учасники зустрічі дійшли висновку, що є потреба змінювати підходи до планування самооцінок, визначення показників оцінки результативності коригуючих заходів. Також говорили про важливість навчання керівників методам виконання та використовування результатів самооцінок, про мотивацію і залучення персоналу до процесу самооцінки.

Оставить комментарий

avatar
250