Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Приємно, коли з проекту народжується об’єкт

Приємно, коли з проекту народжується об’єкт
17 Лип 2019 14:33 | Новини Нікополя

Незважаючи на завершення активної фази будівництва енергоблоків на ЗАЕС, процедура продовження термінів експлуатації та подальше безпечне функціонування атомної електростанції передбачає спорудження сучасних допоміжних комплексів, впровадження нових технологій, реалізацію необхідних заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки енергоблоків АЕС України, що потребують капітального будівництва.

Технологічний відділ управління капітального будівництва (УКБ) на Запорізькій АЕС здійснює технічний супровід за виконанням будівельно-монтажних робіт на важливих об’єктах промислового, житлового, соціально-побутового та комунального будівництва, включаючи їх реконструкції  та модернізації, супроводжує технологічні роботи на об’єктах проммайданчика станції.

«В сфері будівництва можна побачити, як з проекту народжується новий об’єкт. Радісно, коли твоя праця приносить користь багатьом людям. Іноді доводиться стикатися і з унікальними роботами, як це було, наприклад, на тренажерному комплексі підготовки ремонтного персоналу НТЦ. Проте складнощі додають інтерес, підштовхують до вирішення нових технічних питань. І з ними відділ успішно справляється, співпрацюючи з проектними організаціями та заводами-виконавцями: узгоджує усілякі  питання з робітниками підрозділів станції, розробляє технічні вузли та конструктиви для виконання технічних задач, а іноді й для їх прискорення. Ось таким чином сприяє підвищенню ефективності та зниженню планових строків будівництва об’єктів», – розповів начальник технологічного відділу УКБ Роман Чеберко.

Фахівці технологічного відділу УКБ приймають активну участь в реалізації проектів  із заміни конденсатора турбіни К-1000-60/1500-2 енергоблоку №2, спільно з цехами станції розробляють технічні вимоги на поставку обладнання. Цього року планується також добудувати відкритий розподільчий пристрій ВРП-750 кВ, газовий корпус, азотно-кисневу станцію №2, підстанцію «Райдуга», продовжувати програму з будівництва сонячної електростанції «Сонечко».

Але окрім нагляду за великими об’єктами є й поточна робота. Це – технічний супровід, який потрібно забезпечити під час планово-попереджувальних ремонтів, реконструкцій та переоснащення енергоблоків.

Оставить комментарий

avatar
250