Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На енергоблоці №5 Запорізької АЕС продовжується реконструкція електротехнічного обладнання

На енергоблоці №5 Запорізької АЕС продовжується реконструкція електротехнічного обладнання
12 Лип 2019 16:45 | Новини Нікополя

Зараз енергоблок №5 Запорізької АЕС знаходиться у середньому планово-попереджувальному ремонті. Ремонтна кампанія у розпалі. Великий об’єм реконструктивних робіт на енергоблоці здійснює персонал електричного цеху, який під час ремонту виконує заміну вимикачів 6 кіловольт на нові – вакуумні.

«На сьогоднішній день на енергоблоці №5 пройшла заміна вимикачів 6 кіловольт на двох секціях. Секції вже поставлені під напругу. Під час ремонту на блоці ще належить замінити вісім секцій, у тому числі дві на системах безпеки. Нове устаткування – сучасне і надійне, виготовлене Рівненським заводом високовольтної апаратури. Аналогічні вимикачі вже встановлені з першого по четвертий енергоблоки Запорізької АЕС. За час експлуатації зауважень до їх роботи не було», – розповів про хід ремонтних робіт провідний інженер з організації експлуатації і ремонту електроустаткування Валентин Шпак.

На другій системі безпеки продовжується модернізація щитів постійного струму і акумуляторних батарей – це частина масштабних робіт, які також будуть виконані за час цьогорічного ремонту на енергоблоці №5 Запорізької АЕС.

«В цілому на блоці поміняють шість комплектів щитів постійного струму на трьох системах безпеки, два загальноблокові комплекти та обчислювальної управляючої системи. Старе устаткування, що відслужило 30 років, вже демонтоване. Натомість встановлюють нове на мікропроцесорній техніці. Нове обладнання має ряд додаткових функцій, зокрема найсучасніший процес самодіагностики, що надалі істотно полегшить його експлуатацію», – розповів Валентин Шпак.

Оставить комментарий

avatar
250