Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

м. Нікополь: рятувальники провели профілактичні бесіди щодо обережного поводження під час відпочинку на воді

м. Нікополь: рятувальники провели профілактичні бесіди щодо обережного поводження під час відпочинку на воді
11 Лип 2019 13:53 | Новини Нікополя

З початку купального сезону люди масово вирушають на відпочинок до водойом. Але, за шаленим бажанням відпочити вони забувають про безпеку та нехтуючи правилами безпечної поведінки, купаються у необладнаних місцях, нерідко у стані алкогольного спяніння, пірнають у воду з урвищ та запливають далеко від берега. Така необачність стає причиною трагічних наслідків. Нажаль і в нашому місті є жертви відпочинку біля води, с початку сезону загинуло 2 особи.

11 липня, з метою попередження нещасних випадків під час відпочинку на водойомах, співробітники Нікопольського міськрайонного відділу провели прфілактичні бесіди з відпочиваючими під час яких розповіли правила безпечної поведінки, а саме:

– купатися безпечно лише там, де є рятувальні пости, а отже обстежено дно водойому та є можливість своєчасно отримати допомогу;

– не плавати у воді більше 20 хвилин;

– не входити та не пірнати у воду після тривалого перебування на сонці;

– не запливати далеко та не плавати наодиці, особливо якщо не впевнені у власних силах;

– обережно плавати на надувних матрацах, автомобільних камерах та надувних іграшках, адже вітром їх може віднести дуже далеко від берега;

– купання дітей ні в якому разі не повинно проходити без нагляду дорослих, які добре вміють плавати;

– не залишати дітей біля води;

– не входити у воду в стані алкогольного спяніння.

Наприкінці спілкування фахівці Служби порятунку закликали дорослих та дітей бути обережними та берегти своє життя та побажали щоб їх відпочинок біля води був радісним та приємним, а головне – безпечним!

Оставить комментарий

avatar
250