Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Авіамоделісти з Марганцю – бронзові призери Чемпіонату світу

Авіамоделісти з Марганцю – бронзові призери Чемпіонату світу
5 Кві 2024 20:42 | Новини Марганцю
Наприкінці березня 2024 року відбувся Чемпіонат світу з авіамодельного спорту для юніорів (клас моделей для закритих приміщень F-1-D) в місті Сланік Прахова (Румунія).
В змаганнях взяла участь Національна збірна юніорів України, до складу якої увійшли три моделіста Дніпропетровщини: вихованець Центру науково- технічної творчості дітей та учнівської молоді Марганецької міської ради Іван Трусов та вихованки Центру науково- технічної творчості учнівської молоді Металургійного району Кривого Рогу сестри Бахмацькі- Аліна та Поліна. Тренер національної збірної юніорів- Михайло Серебряков, керівник авіамодельного гуртка комунального закладу «Центр науково- технічної творчості дітей та учнівської молоді» Марганецької міської ради, Заслужений тренер України, Відмінник освіти України.
Іван Трусов- активний, відповідальний, наполегливий моделіст, спортсмен із досвідом участі у міжнародних заходах з авіамоделювання:
-в грудні 2022 року він виборов ІІ місце в особистій першості на Чемпіонаті світу та став чемпіоном світу в складі дорослої команди України в Румінії;
-в липні 2023 року- два І місця в особистій першості на міжнародних змаганнях Darcol Cup в Сербії;
-в грудні 2023 року на чемпіонаті Європи в Румунії- ІІ місце в складі юніорської команди України.
На міжнародних змаганнях збірна команда юніорів України виборола ІІІ командне місце на спортивному п’єдесталі, пропустив попереду себе команди збірної Румунії та збірної Сполучених Штатів Америки.
Вже декілька років поспіль європейські та міжнародні спортивні заходи з авіамоделювання проходять в соляній шахті, на глибині понад 200 метрів з дотриманням всіх регламентованих вимог до спортивних змагань за присутності офіційних представників FAI (Міжнародної федерації авіамодельного спорту).
Звичайно, команди, які мають можливість тренуватися в умовах соляної шахти, мають значну перевагу перед іншими учасниками. Проте досвід участі українців у попередніх змаганнях європейського та міжнародного рівнів в умовах підвищеної вологості підземних спортивних арен надав нашим моделістам впевненості та спритності у конкурентній боротьбі.
Педагогічний колектив закладу позашкільної освіти, представники Національної збірної юніорів України висловлюють слова глибокої вдячності міському голові Геннадію Боровику, заступнику міського голови Лесі Дуплій, начальнику управління освіти Олені Дядюрі, депутатському корпусу Марганецької міської ради за надану фінансову підтримку та можливість реалізувати спортивно- технічні здібності на міжнародній спортивній арені.
Завдяки злагодженому, професійному підходу міської влади наші марганчани, представники Національної збірної команди юніорів України з авіамодельного спорту впевнено готувалися до змагань.
Окремі слова подяки за багаторічну допомогу та підтримку постійним партнерам та порадникам,батькам моделіста- Віті та Сергію Трусовим !!!
Вітаємо юного моделіста Івана Трусова та його наставника Михайла Серебрякова з перемогою та бажаємо підкорення нових спортивних вершин !!!

Оставить комментарий

avatar
250