Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

міський бюджет Марганця більше не може утримувати міський водоканал

міський бюджет Марганця більше не може утримувати міський водоканал
6 Лют 2024 16:16 | Новини Марганцю
02 лютого у міськвиконкомі відбулася робоча зустріч начальника Нікопольської РВА Євгена Євтушенка і міського голови Геннадія Боровика з головами ОСББ, квартальних комітетів та мешканцями Марганецької громади. На засіданні також були присутні заступник сільського голови Мирівської громади Олексій Полозок, заступник сільського голови Томаківської громади Валерій Хведчук.
Основна тема зустрічі – міський бюджет Марганця більше не може утримувати міський водоканал, який підтримували за кошти громади протягом трьох років. Через заборгованість за електроенергію, тариф якої підвищився утричі за останній час, а тариф за водопостачання і водовідведення змінювати не можна згідно з Постановою Кабінету Міністрів України, стратегічне підприємство міста зупинить свою роботу. У цьому також свою роль зіграло переведення у 2022 році Марганецької громади у зону активних бойових дій. Через це до міського бюджету перестали надходити життєво-необхідні кошти від платників податків.
«Міськводоканал – це наша з вами власність. А ми з вами одна громада. І тільки разом маємо знайти вихід з цієї ситуації і врятувати підприємство. Якщо зараз з вами не вирішимо це питання, водоканал не зможе працювати, адже підприємству відключать електроживлення», – зазначив міський голова Геннадій Боровик.
У ході зустрічі було чимало пропозицій, одне з яких – створення благодійного рахунку, на який споживачі води зможуть вносити кошти. Окремо зазначимо, що борг водоканалу утворюється не через боржників серед населення, а за поточні спожиті послуги на утримання міськводоканалу: оплата за електроенергію, заробітна плата працівникам підприємства, тощо. Наразі щомісяця водоканал має сплачувати близько 12,5 млн грн. У міському бюджеті таких коштів вже немає, бо немає надходжень до бюджету міста від платників податків. Поки були гроші – платили.
Завдяки Офісу Президента, обласній військовій адміністрації в Марганецькій громаді було побудовано у найкоротший термін водопровід, з якого наразі централізовано подається технічна вода. Також у нас облаштовано 12 станцій доочистки води, з яких безкоштовно марганчани мають змогу набирати очищену питну воду. Усі ці об’єкти споживають електроенергію, за яку платить міськводоканал.
Шановні марганчани, врятувати себе можемо тільки ми самі, ніхто за нас не вирішить цю проблему! Головне завдання — зберегти єдність і знайти вихід з цієї ситуації! Це надважливо. Це потрібно всім нам!

Оставить комментарий

avatar
250