Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Подорож твоєї мрії…

Подорож твоєї мрії…
7 Лип 2019 07:30

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про Туреччину.

Туреччина — це не тільки відмінні пляжі чотирьох морів, але і чудовий Стамбул з Блакитною мечеттю і палацом Топкапи.

Ось так однозначно сказати: їдьте в Туреччину за тим-то і тим-то -неможливо.

«Пісочно-сонячна» Туреччина — це бюджетні та молодіжні Кемер і Аланья, сімейний Сіде і активний Белек, престижна Анталія і барний Мармарис, відокремлений Фетхіє і безліч менш відомих (чим і привабливих) курортних містечок.

Столиця – Анкара, Стародавнє місто з монументальною архітектурою, до початку 20 століття вважався провінцією, але з набуттям почесного статусу пережив другий розквіт. Однак більшість туристів, які мріють познайомитися з «справжньою» Туреччиною, як і раніше вибирають Стамбул.

Це місто-легенда, розділений Босфором на європейську і азіатську половини, кожна з яких — зосередження пам’яток: церков, мечетей, палаців, оточених гучними ринками і колоритними житловими кварталами.

Туреччина — країна безпечна. У всіх курортних місцях можна без жодного ризику прогулюватися в будь-який час дня і ночі. Єдине, чого варто побоюватися, — крадіжки дрібних предметів (наприклад, мобільних телефонів) або грошей.

Центральна Анатолія – регіон з неймовірними пейзажами і стародавніми містами, що зберігають сліди величі могутньої цивілізації.

Анкара – головний, але далеко не єдиний з них. На Егейському узбережжі Туреччини клімат суші, інфраструктура-компактніше. У списку найвідоміших курортів – Мармарис з Європейським настроєм, Фетхіє на місці античного порту, Бодрум — рай для тусовщиків і Кушадаси з їх провінційним чарівністю.

Турецьким пляжам не потрібна реклама: вони тут-головний туристичний магніт. У країні чотирьох морів — Чорного, Мармурового, Егейського і Середземного — інакше і бути не може. Узбережжя Белека і Сіде вкрите піском, в Бодрумі-галька, в Анталії і Кемері-мальовничі бухти. Залишається лише вибрати варіант до душі і насолоджуватися класичним пляжним релаксом.

Позасмагати і вдосталь накупатися можна навіть в Стамбулі. Пляж «Далія-Біч-Клаб» у Чорного моря славиться відмінним сервісом: на просторій території — відокремлені зони для відпочинку, спортивні майданчики, снек-бари та чудовий рибний ресторан.

“Солар-Біч-Клаб” – найбільший приватний пляж в Стамбулі. Тут є все: від шезлонгів, парасольок і душових до барів, ресторанів, дитячого клубу, салону краси і навіть власної медклініки.

За спокійним відпочинком краще їхати на пляжі Принцевих островів: більшість з них — платні, але дуже симпатичні. Анталійське узбережжя завжди переповнене відпочиваючими: море тут чисте, пляжі (піщані і галькові) – доглянуті.

«Клеопатра» в Аланьї знайома ідеально гладким, плавним входом у воду, затишна бухта в містечку Олімпос — кращий вибір для тих, хто мріє залишитися наодинці з красивою природою.

На завершення кілька речей, які треба зробити в Туреччині :

  • Прогулятися вулицями Анкари і зрозуміти, чому саме вона заслужила титул турецької столиці.
  • З усіх палаців, мечетей і музеїв Стамбула знайти і вибрати найулюбленіші.
  • Довіритися привабливим пропозиціям готельєрів і дізнатися, чи так хороший горезвісний відпочинок по системі «Все включено».
  • Зламати шаблони і махнути в Туреччину не влітку, а взимку, змінивши купальний костюм на гірськолижну екіпіровку.
  • Покуштувати кращий кебаб в “кебапчі” або смачні солодощі в “татлиджі”.
  • Поторгуватися на галасливих базарах і відвезти з собою шкіряну обновку.
  • Приділити час здоров’ю: попаритися в справжньому хаммамі або наважитися на “риб’ячий масаж” в каналі.
  • З’їздити до скельних монастирів Каппадокії і помилуватися спільними творіннями природи і людини.
  • Побувати всередині Троянського коня (нехай і копія, але все ж) і подивитися, як живе Троя в мирний час.
  • Послухати тишу в Каякеї-покинутому місті-примарі поблизу Фетхіє, найбільшому на всьому Середземномор’ї.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці “Подорож твоєї мрії” на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Редакція Порталу.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250