Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Неймовірні історії кохання.

Неймовірні історії кохання.
27 Тра 2019 08:44

Рубрика «Неймовірні історії кохання»  і  ми продовжуємо занурюватись у часи коли кохання можливо цінувалось трохи по іншому…

Сьогодні наша стаття присвячена відомій українській письменниці, це Леся Українка.

Ле́ся Украї́нка (справжнє ім’я Лари́са Петрі́вна Ко́сач-Кві́тка; народилась 25 лютого 1871 в місті яке нині має назву Новоград-Волинский. Писала у жанрах поезії, лірики, епосу, драми, прози, публіцистики. Також працювала в ділянці фольклористики (220 народних мелодій записано з її голосу) і брала активну участь в українському національному русі. В сучасній українській традиції входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України. Починаючи з 1884 року, Леся активно пише вірші («Конвалія», «Сафо», «Літо краснеє минуло» і ін.) і публікує їх у часописі «Зоря». Саме цього року з’явився псевдонім «Леся Українка». Історію кохання Лесі Українки часто розпочинають із Сергія Мержинського. Але в нашій статті ще ми познайомимось із першим коханням відомої поетеси і з тим з ким вона провела останні роки свого життя.

Така талановита, впевнена, вперта, розумна, неймовірно сучасна і прогресивна… Така втомлена, вимучена фізично і духовно, така нещасна у коханні. Леся Українка – жінка, чиє ім’я знають далеко за межами України, геніальна письменниця, перекладачка, культурна діячка. До дня її народження згадуємо особисту драму поетеси, її коханих чоловіків та непросте життя. Своє перше кохання Лариса (справжнє ім’я Лесі Українки) зустріла, коли їй було 15. Максиму Славінському на той час було 18. На довгі роки плідної праці об’єднали Ларису і Максима поезії Генріха Гейне. Дівчина явно мала до молодого колеги романтичні почуття, про це свідчать її листи. Чому з часом стосунки перейшли у дружбу – дослідники не знають. Дослідники біографії Лесі Українки запевняють, що найбільше кохання свого життя вона зустріла під час лікування у Ялті. У 1897 році вона знайомиться з революціонером з Мінська Сергієм Мержинським, який в Ялті лікував туберкульоз легень. Серце Мержинського належало іншій, хоча у них з Лесею був палкий роман . Познайомилася майбутня пара завдяки зв’язкам Лесі Українки з кримською соціал-демократичною організацією. Протягом 1901 року Леся Українка 4 рази їздила до Мержинського. Тут стало відомо, що кохання Лесі нерозділене. Сергій кохав іншу жінку. У цей час письменниця написала свою геніальну “Одержиму”. Однак вона не покинула його, Мержинський помер на руках Лесі Українки. У віці 36 років, за 6 років до смерті, Леся Українка таки виходить заміж. Її офіційним чоловіком стає музикознавець Климент Квітка, давній друг. Пара прожила разом 6 років. Климент був на 9 років молодшим від Лесі. Однак сімейне життя Лесі протривало недовго. 1913 року вона померла на гірському курорті Сурамі (поблизу Боржомі).

На цьому все. На сьогодні рубрика «Неймовірні Історії Кохання»  завершена. Ця стаття була присвячена неймовірно талановитій жінці. Її кохання, розчарування, переживання , мали великий вплив на творчість. На, без сумніву, геніальну творчість. Леся Українка своїм талантом продовжує жити в пам’яті кожного українця.

 І під кінець бажаємо кожному тільки взаємного кохання , щирих почуттів, натхнення та творчості.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Неймовірні історії кохання» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

 

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250