Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Неймовірні історії кохання

Неймовірні історії кохання
24 Тра 2019 08:36

Ми продовжуємо знайомитись з історіями кохання видатних людей, які залишили слід в історії. Сьогодні своє місце у нашій статті займає історія про яку з впевненістю можу сказати, знає кожен. Історія яка змінила хід подій самої Османської Імперії. Це кохання Султана Сулеймана і звичайної української дівчини. Хід цієї історії став неабияким спогадом в наші часи.

Історія Хюррем Султан стала основою концепції про Жіночий султанат як про період помітного втручання наложниць османських султанів і дружин в державні справи. Ця історія сьогодні приваблива в першу чергу своєю романтичною стороною. Історія Хюррем султан – це ще одна історія Попелюшки і романтичний літопис про вічну любов. Про дитинство Роксолани, майбутньої дружини султана, достовірних відомостей не збереглося. Навколо походження дівчини ходить багато чуток, але невідомо, які з них близькі до правди. Навіть справжнє ім’я точно невідоме. У пізній літературної традиції її ім’я Анастасія або Олександра Гаврилівна Лісовська. Донька священика. Набіги кримських татар відбувалися регулярно. Злочинці захоплювали золото, продукти і навіть місцевих дівчат. Так Роксолана опинилась в полоні. Пізніше майбутню дружину султана перепродавали, після чого дівчина виявилася в гаремі Сулеймана. Хюррем прагнула не просто до народження дітей від султана. Роксолані було важливо визнання в палаці. А от про відоме кохання яке зародилось в такий складний період життя української дівчини читайте далі…буде дуже цікаво…

Хюррем стала першою наложницею, яку султан взяв за дружину. Цікаво, що традиції в Османській імперії не мали на увазі такого результату. Весілля зіграли в відповідно до місцевих традицій. Спеціально для Роксолани султан ввів новий титул в ужиток – Хасекі. Поняття підкреслювало унікальність дівчини і її положення. В палаці владу Роксолани поважали всі, навіть мати Сулеймана. Сулейман багато часу проводив поза палацу, але залишався в курсі всіх справ завдяки листам від Хюррем. Навіть до наших днів дійшли записки, які закохані писали один одному. У них збереглася неземне кохання, що оселилася в серцях султана і Роксолани. У родині султана і Хюррем народилося шестеро дітей: 5 синів і дочка. На щастя, серед них було кому успадкувати Османську імперію. Образ Роксолани активно використовують в літературі, театрі, музиці та кіномистецтві. За деякими підрахунками, про кохання Сулеймана і Хюррем написано близько 20 музичних творів.

Сьогоднішня стаття була присвячена величній історії, яка змінила хід самої Османської Імперії і довела що справжнє кохання існує! Почуття яке може виникнути будь де, і будь коли. До цього нас ніхто не готовить, але завдяки таким історіям починаєш вірити в справжнє світле почуття, яке має місце навіть в складних життєвих обставинах як нам демонструє історія кохання звичайної дівчини з України і Величного Правителя. Кохання яке супроводжувало їх протягом багатьох років.

Бажаєм усім радості та натхнення, щоб кожен із вас відчув на собі чари справжнього кохання ,а тим хто вже має свою найріднішу половинку бажаю зберегти це кохання незважаючи на перепони які трапляються у житті.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці публікації на нашому порталі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250