Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Користь шпинату у вашому раціоні.

Користь шпинату у вашому раціоні.
24 Сер 2020 08:15

Складати раціон особливо ретельно потрібно людям з підвищеним цукром у крові.

У хворих виникає нестача вітамінів E, B, C і A. Шпинат допоможе побороти дефіцит токоферолу діабетикам.

Велика кількість глюкози в крові тягне за собою нестачу вітаміну E. Шпинат багатий даною речовиною. У 100 грамах листового овоча міститься 2,1 мг вітаміну E. Перевагою шпинату експерти називають легку доступність. Рослину можна дістати практично у всіх регіонах Землі.

Його дозволяється вживати в живому вигляді, варити, додавати в салати. Термічна обробка овоча небажана, так як в результаті втрачається частина корисних якостей. Діабетикам лікарі рекомендують приймати шпинат саме сирим.

Вітамін E крім шпинату міститься в буряку, капусті, оливковій олії, горіхах. Є дана речовина в жирній рибі, авокадо і морепродуктах. Корисна при діабеті брокколі, як джерело токоферолу. У фруктах і ягодах теж є вітамін E. Тому діабетикам варто включати їх в раціон.

Тільки варто враховувати, що багато хто з них солодкі, тобто можуть підвищити рівень глюкози в крові. Тут слід проявляти обережність, а краще звернутися за консультацією до лікаря.

Шпинат багатий на вітаміни A і C. Він зміцнює серцево-судинну систему і зменшує ризик інфаркту. Велика кількість зелені в раціоні уповільнює процес старіння.

Тому шпинат потрібно регулярно вживати не тільки діабетикам, а всім людям, які хочуть бути здоровими.

Джерело:http://zdorovia.com.ua

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250