Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Чому корисно вживати вершкове масло?

Чому корисно вживати вершкове масло?
8 Сер 2020 09:16

Вершкове масло володіє багатьма корисними властивостями.

Ми пропонує більш детально ознайомитися з його властивостями і ризиками вживання.

Насичує організм ключовими вітамінами

За словами дієтолога Ванесси Рісетто, в маслі міститься багато вітаміну А і лауринової кислоти, яка ефективна в боротьбі з різними інфекціями, в тому числі кандидозом. Згідно з інформацією Healthline, одна столова ложка вершкового масла забезпечує 11% рекомендованої добової норми вітаміну А, а це всього лише 100 ккал. Також воно містить вітамін Е, В12 і К.

Сприяє зменшенню жирових відкладень

Масло містить кон’югованих лінолеву кислоту (CLA), тип жиру, який зазвичай присутній в м’ясних і молочних продуктах. Хоча спершу це може здаватися його недоліком, насправді, CLA сприятливо впливає на зниження жирових відкладень.

Одне дослідження показало, що група людей, яка вживала не менше 3,4 г лінолевої кислоти в день, змогла зменшити загальну кількість жиру і запалень в організмі.

Допомагає боротися з раком

Лінолева кислота також є засобом для боротьби з раком. Дослідження показують, що продукти, які її містять, можуть допомогти зменшити зростання раку молочної залози, товстої, ободової і прямої кишки, шлунка, простати і печінки.

Покращує роботу травної системи

Масло багате бутиратом – жирною кислотою з коротким ланцюгом. Дослідження показують, що він здатний зменшити запалення і навіть допомогти в лікуванні синдрому роздратованого кишечника. Крім того, бутират покращує метаболізм і допомагає контролювати вагу.

 

Джерело: http://zdorovia.com.ua

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250