Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Акторський Шлях.

Акторський Шлях.
1 Сер 2020 07:00

Сьогодні ми продовжуємо рубрику программ під назвою :  «Акторський Шлях».

Сьогодні наша стаття присвячена легендарній –  Фаїні Раневській.

Фаїна Раневська з ‘явилася на світ в багатій єврейській родині в кінці серпня 1896 року. На той час сімейство Фельдманів проживало у власному будинку в Таганрозі. Крім Фаїни підростало ще четверо дітей: сестра Белла і троє братів (один з них помер у дитинстві). Мама Фаїни була домогосподаркою, виховувала п’ятьох дітей. Тато був впливовим фабрикантом. Він володів підприємством з виробництва фарб, мав магазин, кілька будинків і навіть пароплав.Фаїна не відчувала себе щасливою в будинку батьків. Навпаки, вона страждала від самотності. Швидше за все, причиною була надзвичайна вразливість через вроджену нестачу – заїкання. Дівчинка мало спілкувалася з однолітками і навіть упросила батьків забрати її з елітної жіночої гімназії, де відчувала себе некомфортно і не любила вчитися. З тих пір вчителі приходили до Фельдманам додому, і Фанні отримала дуже пристойну освіту. Дівчинка грала на фортепіано, співала, непогано знала іноземні мови і запоєм читала.

На самому початку 50-х Фаїна Раневська перейшла в Театр імені Моссовета, де її перебування супроводжувалося нерідкими скандалами. Талант актриси часто перевершував таланти режисерів. У Раневської було своє бачення гри, і воно часто не збігалося з режисерським. Наприклад, граючи епізодичну роль у виставі «Шторм», Фаїна Георгіївна повністю переписала її і зіграла на свій лад.  Фаїна Раневська у виставі “Шторм” Фаїна Раневська у виставі ” Шторм”. При цьому вона затьмарила навіть виконавців головних ролей, що ніяк не входило в плани ані самих виконавців, ні постановників вистави. Вперше телеглядачі побачили Фаїну Раневську в ролі колоритної пані Луазо в драмі Ромма “Пампушка”.

Загалом Фаїна Раневська зіграла в кіно не так вже багато ролей, але така вже властивість телебачення, що саме воно робить артиста знаменитим і відомим на всю країну. Сама актриса дуже невисоко цінувала роботу в кінематографі, ставлячи його значно нижче театру. Про роботу в кінокартинах вона говорила, що «гроші з’їдені, а ганьба залишився». І все ж більшості її шанувальників Раневська відома саме по роботі в кіно. В самому кінці 30-х Раневська зіграла в трьох картинах, які зробили Фаїну Георгіївну легендарною. Артистка з’явилася В ролях дружини у всіх цих стрічках: в картині “Людина у футлярі” вона стала дружиною інспектора, в “помилці інженера Кочина” – дружиною кравця Гуревича. Ну і найпопулярніша дружина з’явилася в “Підкидьку”, де Раневська вимовила незабутню і тепер вже крилату фразу ” Муля, не нервуй мене».

Безліч висловлювань гострої на слівце Фаїни Георгіївни перетворилися в крилаті вирази. Часто артистка їдко жартував над оточуючими, причому діставалося від неї всім підряд, без урахування рангів і посад.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Акторський Шлях» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250