Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Акторський Шлях.

Акторський Шлях.
31 Лип 2020 11:16

Сьогодні ми продовжуємо рубрику программ під назвою :  «Акторський Шлях».

Сьогодні наша стаття присвячена Остапу Богдановичу Ступка — український актор театру і кіно, телеведучий.

Остап Богданович Ступка — український актор театру і кіно, телеведучий. Син прославленого артиста, він зумів знайти власну нішу у вітчизняному кінематографі, телебаченні і на театральній сцені. Остап народився у Львові в потомственій родині артистів. Дід Сильвестр Ступка був оперним співаком, отець Богдан Ступка — видатний актор, який вразив глядачів ролями в «Тарасі Бульбі» і «Серце на долоні». Мати Лариса Корнієнко — балерина танцювала у Львівському театрі опери та балету. Дитинство хлопця пройшло за лаштунками різних театрів, в яких виступали батьки. Разом з матір’ю син виїжджав на знімальні експедиції, де вони відвідували батька. Велике враження на 5-річну дитину справила поїздка в Карпати, де Богдан Ступка знімався у фільмі ” Білий птах з чорною ознакою».З ранніх років Остап цікавився акторською професією, а найбільше йому подобався грим. Потайки від батьків юний Ступка прикрашав себе в Спартака або іншого античного героя, малюючи шрами і зморшки, а потім імпровізував, на ходу придумуючи танець і дію. Перший вихід на велику сцену також стався в ранньому віці. Коли Львівський театр приїхав на гастролі до Одеси, Остап Ступка разом з дітьми інших артистів у балеті “створення світу” зображував тварин. Також хлопчик розвивав музичний смак, навчаючись грі на віолончелі.

Кінодебютом Остапа Богдановича Ступки стала мелодраматична комедія Станіслава Клименка «Женихи». Після непоганого старту актор знявся більш ніж в 30 картинах, але для нього на першому місці завжди залишалася театральна робота. Творчою біографією артиста цікавиться велика кількість шанувальників. Остап Ступка, зріст якого 182 см, а вага — 85 кг, цікавий насамперед характерними, комедійними образами. У фільмографії Ступки виділяються масштабні історичні драми: “Богдан-Зіновій Хмельницький”, де артист грає Тимоша, сина прославленого гетьмана; «Молитва про гетьмана Мазепу», де Остапу дісталася роль правої руки Мазепи — генерального писаря Пилипа Орлика; «Тарас Бульба» — епічність екранізація роману Миколи Гоголя, в якій у актора роль козака Вертихвоста. У 2011 році вийшла історична драма «Матч», заснована на реальних подіях, яка розповідає про футбольний «матч смерті» між радянськими футболістами і збірної зенітників Люфтваффе в окупованому Києві влітку 1942 року. У 2014 році на російському Першому каналі відбулася прем’єра кримінального серіалу режисера Костянтина Статського і продюсерського центру Олександра Цекало «Мажор», в якому Остап перевтілився в персонажа Івана Петровича Смоленцева, експерта-криміналіста спецпідрозділу. У 2015 році з урахуванням конфліктної ситуації між Москвою та Києвом артист відмовився від подальшої участі в зйомках 2-ї частини фільму, прем’єра якої відбулася восени 2016-го.

Актор любить подорожі, але не відвідує одне місце двічі, вважаючи за краще кожен раз стикатися з новими враженнями. У 2012 році Остап Ступка розробив програму розвитку культури в країні і у складі політичної партії «Україна — вперед!» балотувався в Раду, але програв вибори і надалі відмовився займатися політичною діяльністю. Ще одна роль людини в погонах дісталася йому в історичному фільмі «Крути. 1918», де він представив на екрані образ червоного комісара. Цікаво, що тут Остап з’явився разом зі своїм сином Дмитром. Сюжет фільму оповідає про фатальну любов двох братів до дівчини на ім’я Софія на тлі військових подій. Прем’єра фільму відбулася в 2019 році.

 

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Акторський Шлях» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250