Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

УКРАЇНСЬКИЙ ГОЛЛІВУД

УКРАЇНСЬКИЙ ГОЛЛІВУД
30 Лип 2020 11:15

Ми продовжуємо нашу нову рубрику публікацій під назвою «Український Голлівуд» . Сьогоднішня наша стаття присвячена Стівену  Спілбергу.

Спілберг каже, що в його родині постійно звучала російська мова, а в дитинстві він засинав під звуки колискової «люлі-баю». Про те, що Спілберги звідкись з України, в Голлівуді знають всі. Підтвердження версії про одеське коріння американського режисера несподівано отримали … в столиці Німеччини. І поки кінокритики сперечаються — в чому ж секрет успіху Спілберга — в Одесі точно знають відповідь на це питання. Людина, чия сім’я жила на Молдаванці, просто не має права бути не дотепним і не творчим.

Стівен Аллан Спілберг — найуспішніший голлівудський режисер, сценарист, продюсер, який створив 20 касових картин, прокат яких приніс $ 8,4 млрд. Володар трьох премій «Оскар» .Стівен Спілберг народився в небагатій єврейській родині 18 грудня 1946 года.Семья кілька разів переїжджала : спочатку в Нью-Джерсі, а пізніше — до Арізони. У містечку Скоттсдейл Стівен пішов в школу. З раннього дитинства Стівен Спілберг цікавився кінозйомками, саме тому батьки зробили хлопчикові подарунок, який вплинув на подальшу долю Стівена. Це була портативна 8-міліметрова камера, за допомогою якої майбутній режисер відразу ж почав знімати короткометражні фільми.Когда Стівену Спілбергу виповнилося 19 років, юнак зробив дві спроби вступити до школи кіномистецтв при Університеті Південної Каліфорнії. Обидва рази Стівену відмовляли з позначкою в резюме «бездарність». Але думки про кіно не покидали молодої людини. Спілберг не зневірився і вступив в технічний коледж, під час навчання в якому зняв 26-хвилинну стрічку «Емблін». Саме цей фільм був помічений представниками кінокомпанії «Universal».

————————————————

У 1979 році Стівен Спілберг спробував власні сили в жанрі комедії і зняв сатиричну картину «1941». У 1981 році з’явився пригодницький бойовик з Харрісоном Фордом у головній ролі «Індіана Джонс. У пошуках втраченого ковчега », який став найкасовішим фільмом року, зібравши в прокаті $ 400 млн. Пізніше були створені ще 3 частини франшизи, остання з яких вийшла на екрани в 2008 році. Крім режисирування Стівен Спілберг активно бере участь у створенні численних проектів в якості виконавчого продюсера, сценариста, а також актора, з’являючись в епізодах власних фільмов.В 2016 році Стівен Спілберг випустив сімейний фільм в стилі фентезі «Великий і добрий велетень», в якому мова пішла про дружбу маленької дівчинки Софі (Рубі Барнхилл) і великого доброго велетня (Марк Райленс). Разом друзі відправляються в Країну Велетнів. В цьому ж році почалися зйомки науково-популярної картини «Першому гравцеві приготуватися» про людей майбутнього, сенс життя яких будується навколо комп’ютерних ігор.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Український Голлівуд»  на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250