Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Акторський Шлях.

Акторський Шлях.
20 Лип 2020 11:13

Сьогодні ми розпочинаємо нову рубрику программ під назвою :  «Акторський Шлях».

Ми починаємо знайомитись із творчим і особистим житям улюблених акторів. Сьогодні героїнею випуску є одна з найвідоміших актрис Ада Роговцева.

Ада Роговцева – одна з найулюбленіших актрис радянського кінематографа. Її героїні на екрані – душевні, горді і внутрішньо аристократичні жінки. Творча біографія артистки почалася в Україні, і своїй батьківщині вона ніколи не зраджувала. Ада Миколаївна народилася в невеликому місті Глухові, що на Сумщині, за 2 роки до початку Другої світової війни. Талановитої і старанної дівчинці навчання давалася легко, і, крім самих занять, Роговцева часто бувала зайнята в самодіяльності, охоче виступала з віршами як класичними, так і власного твору. Крім цього, брала участь у театральних постановках. Згодом подала документи в Київський театральний інститут імені Карпенка-Карого. Юна студентка була однією з кращих учениць курсу. Вже в 1959 році дівчина дебютувала в головній ролі в постановці “Юність Полі Віхрової”. Таке швидке кар’єрне зростання вийшло в тому числі через те, що юна Роговцева виявилася наймолодшою в акторському складі, і конкуренції у неї практично не було.

Брати участь у кіновиробництві Ада Миколаївна почала ще будучи студенткою-першокурсницею. У 1956 році вийшов перший фільм за участю актриси – кінострічка “Кривавий світанок”, де Роговцева зіграла другорядну роль. Протягом півтора десятиліть брала участь ще в ряді проектів, з’являючись на екрані буквально на пару хвилин. У 1970 році вийшов фільм, який зробив Аду Роговцеву знаменитою на весь СРСР-двосерійна військова драма ” Салют, Марія!”. Там молода актриса перевтілилася в підпільницю Марію, дівчину з важкою і трагічною долею. Саму картину в кінотеатрах подивилися 17 млн глядачів. Потім була робота, яку досі вважають найяскравішою у фільмографії артистки і за якою її в першу чергу дізнаються – багатосерійна драма «Вічний поклик».

Одна з останніх яскравих робіт 2019 року є українська комедія  “11 дітей з Моршина”. Всім відомо, що Моршин був заснований на місці падіння метеорита, який багатий на рідкісний метал – осмій. У бажанні заробити легкі гроші, директор ТРЦ Сніжана вирішує обдурити всіх і заволодіти коштовним об’єктом. Все б нічого, якби на її шляху не з’явилися 11 дітей з Моршина.

Ада Миколаївна розповідала, що в молодості не любила химерності, та й з віком, вважає, немає потреби хизуватися в діамантах. Актриса, звичайно, любить всякі «жіночі штучки», але тільки з приводу. На фото вона намагається виглядати стримано елегантною.Зараз Ада Миколаївна входить у своєрідну десятку найзнаменитіших українських бабусь, як і раніше знімається в кіно, а також бере участь у політичному житті країни.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Акторський Шлях» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250