Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Мандруй Україною…

Мандруй Україною…
9 Лип 2020 11:27

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Мандруй Україною».

Сьогодні ми Вам розповімо про Умань.

Умань (заст. Гумань) — місто обласного значення, адміністративний центр Уманського району Черкаської області. Розташоване на Придніпровській височині над річкою Уманкою (басейн Південного Бугу). В місті працює 21 промислове підприємство, близько 450 малих підприємств та кооперативів, понад 370 торгових закладів громадського вжитку різних форм власності. Головні галузі промисловості: машинобудівна і приладобудування Біля Умані проходить автомобільний шлях М05E95 міжнародного значення Київ — Одеса, який є частиною Європейського транспортного коридору № 9; автомобільний шлях М12E50 міжнародного значення Стрий —Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка; автомобільний шлях Н16 національного значення Золотоноша — Черкаси — Сміла — Умань.

Умань вабить до себе всіх, хто любить архітектуру, красу та природу, адже тут знаходиться одне с найпрекрасніших місць на території України – “Софіївка”, національній дендрологічний парк. Крім цього, один раз на рік саме в це місто приїжджають десятки тисяч релігійних євреїв зі США та Ізраїлю. Сюди вони їдуть на могилу рабі Нахмана, який є відомим праведником – кабалістом. У міста Умань доволі вдале розташування, так як поряд з ним проходить міжнародна траса Київ – Одеса, яка по своїй суті є частиною так званого транспортного коридору Європи. Звісно, Умань, як і будь-який райцентр в Україні, є невеликим та спокійним містом, спокій якого порушується у вересні місяці, саме тоді воно переповнюється євреями-паломниками, які їдуть сюди не тільки зі всієї України, але й з Ізраїлю та інших країн. Приїздять сюди євреї-хасиди, основна мета яких побувати на могилі рабі Нахмана – вона для них є справжньою святинею.

Недалеко від Умані, в селі Сичівка, розташувався ресторан-музей “Українське село”. Його було спроектовано як невеличке село в Україні XIX століття, цій концепції в повній мірі відповідає весь його інтер’єр, який гармонійно доповнюється різноманітними старовинними предметами та знаряддями праці. Також на території ресторану широко використовуються різноманітні природні матеріали.  Гостям закладу запропонують традиційну українську кухню, крім цього є кухня італійська та багато страв на грилі.

Це невеличке місто у Черкаській області не вирізняється великою кількістю пам’яток, але окремі туристичні об’єкти роблять Умань місцем паломництва для туристів з усього світу.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Мандруй Україною» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250