Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Мандруй Україною…

Мандруй Україною…
8 Лип 2020 10:01

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Мандруй Україною».

Сьогодні ми Вам розповімо про Білу церкву.

Біла Церква — місто з понад 200-тисячним населенням, значний економічний, культурний та освітній центр Київщини, який розкинувся в долині Росі, по обидва її боки. З правого борту долини відкривається панорама міста (виїзд з Білої Церкви у таращанському напрямку): передній план охоплює комплекс дач. Далі простягається один з нових мікрорайонів багатоповерхової забудови — Таращанський масив.

Найнижча частина долини Росі зайнята районом приватної забудови. Приватний сектор Білої Церкви зовсім не схожий на сільський — тут немає значних «городніх» просторів. Середні за розмірами, переважно цегляні, будиночки туляться близенько один біля одного й оточені тісними, затишними двориками. Дальній план панорами займає суцільна багатоповерхова забудова, над якою подекуди вистромлюються труби численних підприємств.

Найбільш відомою пам’яткою Білої Церкви є, безсумнівно, Дендрологічний парк «Олександрія». Він найстарший з усіх дендропарків України, а також один з найбільших.

Історичний центр Білої Церкви – це саме Замкова гора. Тут ще з часів Київської Русі було закладено місто Юр’єв. За однією з версій, на Замковій горі був побудований храм, від якого і походить сучасна назва міста.

Під час археологічних розкопок були виявлені залишки оборонних стін 11 століття. За короткий час, з 1809 по 1814 роки, були побудовані так звані торгові ряди для продажу різноманітного товару. Архітектори до будівництва підійшли сумлінно і спроектували чудову будівлю в стилі класицизму. Замовником виступив тодішній магнат Ксаверій Браницький. Унікальність споруди полягає в тому, що воно одним з небагатьох збереглося до нашого часу.

Затишне містечко Біла Церква розкинулося на березі річки Рось. Буквально 90 кілометрів від Києва, а враження, що потрапляєш в зовсім інший світ. Тут панує спокійний, розмірений темп життя. Біла Церква – це однозначно перлина Київщини.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Мандруй Україною» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250