Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Мандруй Україною…

Мандруй Україною…
6 Лип 2020 10:15

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Мандруй Україною».

Сьогодні ми Вам розповімо про Лемурійське озеро, яке не має аналогів у всьому світі.

Лемурійське озеро (Рожеве озеро) — озеро в Херсонській області України, знаходиться недалеко від сіл Григорівка (Чаплинського району) та Нововолодимирівка, на східній частині затоки Сиваш. Має воду рожевого кольору.

Лемурійське озеро вважається цілющим курортом міжнародного значення. Рожевий колір водойми зумовлений дією одноклітинних водоростей Дуналіелла солоноводна, які під дією сонця виробляють бетакаротин. Чим спекотнішим видається літо, тим більше води випаровується з озера і тим насиченішого кольору набуває озеро. Відступаючи, вода залишає на березі тонни білого соляного «піску».

Історія появи самого Лемурійського озера ще цікавіша, і навіть більше схожа на міф. Переказують, що 26 серпня 1969 року у цьому місці розбився військовий літак. При падінні він врізався глибоко в землю і вибухнув. Від удару утворилася глибочезна воронка, яка згодом заповнилася водами цілющого джерела, що вийшло на поверхню. У результаті утворилася водойма, насичена різноманітними корисними солями та мінералами.

Вчені вважають, що це ніщо інше, як залишки доісторичного Лемурійського моря, яке омивало береги міфічного затонулого континенту з високорозвиненою цивілізацією.   Білосніжний берег та рожеве озеро справляють незабутнє враження, перетворюючи цю частину Херсонщини на один з наймальовничіших та найзагадковіших куточків України. Грязі цього озера сертифіковані в 2005 році та допущені до використання як лікувальний і косметичний засіб. Грязі озера входять до програми страхової медицини Німеччини.

Озеро унікальне не лише завдяки незвичному – яскраво рожевому – кольору, але й завдяки дивовижним цілющим властивостям. Власне останнє стало причиною надання озеру статусу цілющого курорту міжнародного значення. Сюди, окрім туристів, щороку приїздить кілька тисяч людей, аби вилікувати суглоби та шкіру від різних захворювань.

Ще однією особливістю озера є надзвичайно великий вміст солі – аж 350 грамів на літр води. Відкрили Лемурійське озеро зовсім випадково. Деякий час місцеві жителі думали, що водойма отруйна, допоки на ній не оселилися рожеві фламінго. Сьогодні Лемурійське озеро – справжня туристична перлина. Щороку сюди приїздять тисячі туристів з усіх кутків планети.

Загадкове херсонське озеро, відоме своїми цілющими властивостями, завжди притягувало до себе туристів. Але для охочих накупатися в озері була одна проблема – де зупинитися? Адже воно знаходиться просто у степу, за 100 км від Херсону та сім — від найближчого села Григорівка Чаплинського району. Саме це село сьогодні і переживає чудесні метаморфози через наплив відпочивальників. Сьогодні в Григорівці приймають туристів вже 40 садиб. Григорівка увійшла в десятку “Неймовірних сіл України-2018”.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Мандруй Україною» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250