Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Медики сказали, коли жінкам варто народжувати.

Медики сказали, коли жінкам варто народжувати.
11 Чер 2020 10:50

В цьому віці ми ще не накопичуємо “генетичні поломки”.

А оптимальний інтервал між пологами складає два роки, так як за цей термін організм встигає відновитися після перших пологів.

Після 40 років вагітність несе ризики як для матері, так і для плода, у якого можуть утворитися хромосомні аномалії, підкреслила гінеколог.

Вчені, які займаються дослідженням раку молочної залози, відзначають, що у жінок, які народжують пізніше, ризик заробити це захворювання набагато вище, ніж у більш молодих.

Так, Англія лідирує в світі за частотою захворювання на рак молочної залози. Ймовірно, відзначають медики, це відбувається тому, що британки вважають за краще народжувати ближче до сорока років. Також наголошується, що діти мам, які народили після сорока, схильні до захворювання на цукровий діабет.

Занадто ранні пологи теж можуть бути небезпечними. Швейцарські вчені провели ряд досліджень і з’ясували, що дівчата, які стали мамами до 20 років, більш схильні до онкологічних захворювань, а також захворювань серцево-судинної системи. Медики радять почекати з пологами до 22 років.

Згідно зі звітом Статистичної служби Європейського союзу (Євростат), раніше за всіх первістка народжують в Болгарії (в 25,7 років), Румунії (25,8 років), Латвії (26,1 років), Естонії (26,5 років), Польщі і Литві (26,7 років) і Словаччині (26,9 років). Пізніше всіх матерями вперше стають в Греції (29,9 років), Люксембурзі (30,0 років), Іспанії (30,4 років) і Італії (30,6 років).

Джерело : http://zdorovia.com.ua/

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250