Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
11 Чер 2020 10:45

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Подорож твоєї мрії».

Сьогодні ми Вам розповімо про Колумбію.

Колумбія — пряна суміш Андської, Карибської та Амазонської культури, країна з шикарними курортами і цілою купою природних пам’яток.

Колумбія в масовій свідомості зараз в першу чергу викликає асоціації з «колумбійським білим», і лише потім (і то далеко не кожен) згадає, що там, здається, ще й ціла купа природних пам’яток, стародавні і до цих пір слабо вивчені індіанські міста, а також шикарні прибережні курорти. Зате ті, хто вже побував в Колумбії, згадують зовсім про інше. Про Картахену з її колоніальними фасадами і невеликими внутрішніми двориками, про еклектичну і контрастну Боготу, про фешенебельний пляжний курорт Санта-Марта. І, зрозуміло, про Анди з їх безмежними можливостями для екотуризму.

Ситуація з безпекою в країні досить непроста. Колумбія вже багато років утримує сумний «рекорд» країни з найвищим у світі числом викрадень людей. З іншого боку, безліч іноземців живуть в країні, не побоюючись за своє життя. Справа в тому, що більшість місцевих партизанських угруповань викрадає людей з політичних та економічних міркувань, так що від викрадення іноземців їм немає ніякого пуття. Але все ж для забезпечення особистої безпеки при подорожах по країні рекомендується не залишати територію міста (особливо в нічний час), а також не пересуватися по країні на вечірніх або нічних автобусах. При поїздках по місту у вечірній час краще користуватися послугами офіційно ліцензованих таксі. Крім того, слід уникати місць скупчення народу і вуличних маніфестацій.

Наостанок-кілька слів про природні небезпеки Колумбії, що чекають туристів. Клімат в країні досить жаркий, а сонячне випромінювання, особливо в горах, досить інтенсивно. Тому необхідно використовувати сонцезахисні засоби, носити головні убори і легкий одяг з бавовни. Любителям підводного світу, слід пам’ятати, що у водах біля узбережжя країни водиться кілька різновидів акул і безліч отруйних морських істот. При плаванні краще користуватися гідрокостюмами, а перед входом в море на «дикому» пляжі завжди одягати спеціальне взуття.

Океанські води (особливо це стосується тихоокеанського узбережжя) дуже неспокійні — там досить сильні течії і чимало зон турбулентності. Тому вибирати місця для купання слід обережно. Також біля берегів Колумбії досить сильні приливно-відливні течії. При відливі утворюються пологі зони з купою черепашок, водоростей і просто сміття. У Карибському морі приливно-відливні смуги зазвичай досить вузькі (від 0,5 до 4-5 м), а ось на тихоокеанському узбережжі вони можуть досягати 10-40 м в ширину.

У країні є готелі різного рівня, практично на будь-який смак. Краще всього вибирати з готелів, що входять в офіційну колумбійську Асоціацію готелів, в ній використовується система атестації, аналогічна європейським «зіркам». Як правило, в готелях діє два тарифи на проживання: «європейський» (з травня по листопад) і «американський».

Колумбія займає провідне місце в Латинській Америці з видобутку золота і срібла. Крім того, ця країна — найбільший у світі експортер смарагдів. Відповідно, «на довгу пам’ять» з Колумбії можна привезти вироби із золота і срібла з смарагдами.

Мандрівникам рекомендується гуляти по місту тільки в денний час. Краще всього досліджувати місцеві пам’ятки в компанії з групою туристів і тільки в супроводі гіда. В кафе і ресторанах не варто приймати «подарунки» у вигляді напоїв і страв від незнайомих людей. Також не слід залишати без нагляду особисті речі. Під час прогулянки по місту можна побачити величезну кількість поліцейських, які стежать за порядком. Багато співробітників правоохоронних органів можуть бути присутніми на вулицях і в цивільному одязі, за будь-яке порушення громадського порядку можна отримати великий грошовий штраф.

Кращий спосіб дізнатися про найдешевші магазини, цікаві визначні пам’ятки і найбільш небезпечні райони міста – розпитати місцевих жителів. Багато продавців і офіціантів досить балакучі і за невелику плату дадуть відповідь на всі питання, що цікавлять.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250