Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Користь цинку в умовах пандемії

Користь цинку в умовах пандемії
14 Тра 2020 09:21

Отримання достатньої кількості цинку є вкрай важливим для підтримки функцій імунної системи і захисту організму від інфекцій. В умовах пандемії потрібно уникати його нестачі в організмі.

Також його адекватне споживання захищає від розвитку ожиріння. Німецькі медики привели кілька доказів, що пояснюють, навіщо потрібен цинк в умовах пандемії. Їхні аргументи опублікував журнал Fit for Fun.

За словами фахівців, цинк відіграє ключову роль в метаболізмі білків, вуглеводів і жирів, діє як активатор численних ферментів і гормонів. Цей мікроелемент має вирішальне значення для виробництва тестостерону організмом. Низький рівень тестостерону пов’язаний з несприятливими процесами – старінням м’язів, збільшенням жиру, фригідністю.

Дослідження показують, що цинк ефективно підтримує міцний імунітет і навіть може використовуватися в профілактиці, лікуванні респіраторних захворювань. Дані свідчать, що він скорочує тривалість застуди, послаблює її симптоми. Єдина умова: цинк для цього цинк слід приймати високих доз відразу після появи перших симптомів, не пізніше ніж через 24 години.

“Цинк запобігає прилипання вірусів застуди до слизової оболонки носа, а також знижує інтенсивність запальної відповіді, що викликається інфекцією”, – пояснюють експерти.

Яка добова потреба організму в цинку? За даними Німецького товариства харчування, це 11 міліграмів для чоловіків, 7 міліграмів для жінок. У вагітних потреба в ньому зростає з другого триместру.

Як отримувати цинк? Лікарі констатують, що продукти тваринного походження як постачальники цинку більш ефективні. Їм забезпечують яйця, молоко, йогурти, сири (чеддер, Емменталь), яловичина, морепродукти, субпродукти (печінка). Також його дають рослинні продукти: бобові, багато горіхи і насіннячка, гриби, овес. З рослинної їжі він засвоюється гірше, для вирішення проблеми може знадобитися спеціальна попередня обробка продуктів: наприклад, їх замочування, обсмажування.

“Наше тіло не здатне виробляти цинк самостійно, тому важливо отримувати достатню кількість з їжею”, – попередили експерти.

Источник : http://zdorovia.com.ua/

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250