Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

МАНДРУЙ УКРАЇНОЮ…

МАНДРУЙ УКРАЇНОЮ…
8 Жов 2019 07:40

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Мандруй Україною».

Сьогодні ми Вам розповімо про Житомир.

Житомир — місто в північно-західній Україні, розташоване на річці Тетерів. Адміністративний центр Житомирської області та Житомирського району (не входить до його складу). Населення міста — 265 тис. осіб (2019) Належить до столичного економічного району. Основними галузями економіки міста є легка, переробна та харчова промисловість. Майже з усіх боків місто оточене лісовими масивами, через місто протікають быльше 10 річокрічки. Також частково збереглись невеликі русла, частина з яких зараз протікає в трубах під землею. Житомир належить до найдавніших міст України. Ще з часів середньовіччя і до сьогодні Житомир був і є адміністративним центром регіону, а у 1918 році тут протягом кількох тижнів працював уряд Української Народної Республіки.

Житомир – це місто, яке живе своїм особливим, тихим життям. Воно не позначене на туристичній мапі України великими літерами, але й не претендує на те. Хоча ті люди, які вже тут побували, часто надають йому перевагу, обираючи маршрут наступного разу. Майже провінційний спокій вулиць і розмірений ритм життя житомирян свідчать про те, що місто розкриває свої обійми кожному, хто його оцінив. Коли ви приїдете до Житомира, зі здивуванням відкриєте в собі здатність бачити красу і світло в кожній дрібниці. Крок за кроком пізнаючи місто, ви одночасно пізнаватимете й себе. Мандрівка вулицями перетвориться в цілу низку неочікуваних вражень: адже тут, виявляється, стільки прекрасного!

Давні храми, що ніби тягнуться до сонця з самісінького минулого, помітно контрастують зі звичними сірими радянськими забудовам інших, більш великих і розвинених міст. І всі ці перлини архітектури різних епох та ландшафтного мистецтва, надійно сховані в самому серці України,  відкриються гостеві щиро, без пафосу. Від усвідомлення, що цього разу вся краса Житомира постала саме перед вами, натхнення до подальшого пізнання міста лише зростатиме. Це і та сама «родзинка», заради якої варто сюди приїхати, аби долучитися до числа людей, що прагнуть побачити Житомир ще і ще, навіки спокушені його давньою, втаємниченою атмосферою.

В Житомирі розташований один з найбільш унікальних музеїв України – Музей космонавтики, який носить ім’я С. Корольова. Житомиряни пишаються тим, що відомий академік народився саме в їх місті. В експозиції представлені справжні моделі величезних космічних приладів, а також – форма космонавтів. Тут, до речі, можна відчути «невагомість» космосу, про яку ми чули з дитинства. Скеля «Голова Чацького»  й справді схожа на голову людини! Після напруженого вивчення архітектурних споруд та відвідин музеїв – саме час спочити на лоні природи і надихнутися величчю давніх скель. А згодом, коли сили відновляться, прогулянку містом можна продовжити з особливим задоволенням. За легендою, скелю так назвали на честь козака Чацького, який загинув у річці Тетерів, не бажаючи польського полону.

Слід завважити, що скеля не є рукотворною – це абсолютний витвір природи. Але однією з найвизначніших перлин сучасного Житомира вважається Підвісний міст через Тетерів, який в місті ще називають «Мостом закоханих». Саме з цього мосту найкраще можна роздивитися затишне і компактне місто.

На Житомирщині не дуже багато міст, де можна провести вікенд і побачити щось дійсно цікаве. 10 занедбаних палаців і замків України, які можуть зникнути назавжди Тут не побачиш ні замків, ні добре збережених палаців – багато з них руйнуються негодою з року в рік. Однак, на Житомирщині є маловідомі та цікаві місця з особливою атмосферою, яких не знайти ніде.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Мандруй Україною» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями

 

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250