Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

МАНДРУЙ УКРАЇНОЮ…

МАНДРУЙ УКРАЇНОЮ…
5 Жов 2019 07:40

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Мандруй Україною».

Сьогодні ми Вам розповімо про Горішні Плавні.

Горішні Плавні (до 1972 року — Комсомольське, у 1972—2016 — Комсомольськ) — місто обласного підпорядкування в Полтавській області. Розташоване на берегах Дніпра біля Кам’янського водосховища. Є наймолодшим містом області та одним із найбільших промислових та культурних її центрів. Економічну основу Горішніх Плавнів складає гірничодобувна промисловість, на яку припадає 96,4 % загального обсягу реалізації промислової продукції міста. Місто має значний природно-рекреаційний потенціал: це мальовничі узбережні та острівні ландшафти Дніпра, природні заказники «Лісові озера» та «Заплави Псла», прибережний парк та парк відпочинку, яхт-клуб затоки Барбара, яка придатна для змагань і тренувань гребців.

Звертають чи не звертають увагу жителі Горішніх Плавнів на приїжджих туристів, однак вони таки є. Їдуть люди як здалеку, так і зблизька. Є навіть пропозиція перенести столицю України в Горішні Плавні! Така петиція розміщена на сайті Президента України. Голосують за неї мляво, зате який резонанс! Почнемо з самих плавнів – мальовничих підтоплених ділянок з очеретом. Якщо подивитися на місто з висоти пташиного польоту, то ми побачимо численні острівці на Дніпрі. Казковий відпочинок в плавнях на лоні чарівної природи, рибалка і смачні вуха – це саме те, що потрібно туристам!  Горішні Плавні можуть похвалитися і акуратними пляжами на березі Дніпра.

Окраса міста – Свято-Миколаївський собор – ми вже показували. А ось ще один вид на тамтешню місцевість, адже храм стоїть біля озера. Є тут і тінистий міський парк, більше схожий на лісову зону. Родзинкою Горішніх Плавнів є Алея пам’ятників казковим героям, яка з’явилася завдяки місцевому скульптору Олегу Рябо. Наприклад, п’яна свиня… У Горішніх Плавнях є потужний туристичний потенціал, якого не мають інші міста – це промисловий туризм. Хто ж не захоче подивитися, як добувають руду? Кар’єр нагадує інопланетний пейзаж з фантастичного фільму.

Але є в Горішніх Плавнях один великий мінус, як для туриста. Це дуже маленька кількість кафе, де можна поїсти. Однак, як тур одного дня, місто досить підходить ) Навіть заради одного парку варто приїхати )»

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Мандруй Україною» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250