Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Як колір очей впливає на здоров’я?

Як колір очей впливає на здоров’я?
2 Вер 2019 07:30

Звісно, неможливо передбачити чіткість зору та здоров’я очей тільки за кольором очей. Проте, є чимало цікавих фактів про колір очей.

Блакитні очі

За словами офтальмологів, люди з синіми або світлими райдужними оболонками мають тенденцію бути більш чутливими до світла. Ймовірно, це пов’язано з невеликою кількістю світлопоглинаючих пігментів у оці. Адже, чим більше у вас пігменту, тим менше світла проходить через райдужну оболонку. Тому люди зі світлими очима більше схильні до розвитку катаракти – повного або часткового помутніння кришталика ока.

Проте люди з блакитними очима рідше хворіють на вітиліго – це аутоімунне захворювання щитоподібної залози. Проявляється воно на шкірі білими п’ятнами.

Сірі, зелені та блакитні очі

Оскільки світлі очі мають менше пігменту, щоб захистити їх від шкідливих ультрафіолетових променів, сонцезахисні окуляри повинні стати невід’ємним аксесуаром. Люди з таким кольором очей у групі ризику розвитку раку очей.

Карі очі

Люди з карими очима важче переносять дію алкоголю, ніж люди із зеленими чи блакитними очима. Науковці також наголошують, що неможливо судити про хворобу та особливості організму лише за кольором очей.

Джерело: https://opticlub.org/yak-kolr-ochey-vpliva-na-zdorovya/

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250