Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
11 Сер 2019 07:50

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Подорож твоєї мрії».

Сьогодні ми Вам розповімо про Катар.

Катар багатий без показухи: відмінний пляжний відпочинок на березі Арабської затоки, вишколений персонал в готелях, недорогий і якісний шопінг. Розваги — сафарі, дайвінг і верблюжі перегони, екскурсії до бедуїнів і шейхів.

Катар схожий на ОАЕ, тільки без пафосу: розкішні пляжі Перської затоки, футуристичні хмарочоси, вражаючі дайв-сайти, фешенебельні готелі і при цьому ніякої чванливості і зайвого хизування. А хвалитися, між іншим, є чим: нафта і природний газ зробили близькосхідну державу найбагатшою на цілій планеті. ВВП на душу населення вдвічі вище, ніж у Великобританії, а ціни — чудеса, та й тільки — на порядок нижче, ніж в тому ж Дубаї. Місцеві жителі на рідкість гостинні, шанують не тільки стародавні ісламські традиції, а й чужий уклад поважають.

Катар – країна безпечна: рівень злочинності низький, можна сміливо гуляти навіть увечері. Місцеві жителі сповідують іслам, але без крайнощів: жінкам дозволено водити машину і брати участь у житті суспільства. Ставлення до іновірців лояльне, в більшості готелів і ресторанів продають алкоголь, ось тільки виносити його за межі, перевозити і розпивати в публічних місцях категорично заборонено. Дівчатам розумніше відмовитися від відвертого міні і декольте — хоча б з поваги до чужої культури.

Готелі в Катарі чудові, схожі на султанські резиденції, з попереджувальним персоналом, ультрасучасним оснащенням, басейнами, ресторанами і тренажерними залами. Більшість розташовані в Досі, на набережній Корніш, західному узбережжі затоки і острові Перл-Катар, але гідне житло можна відшукати також в Ель-Вакре, Мессаїді і Ель-Хаурі.

На пам’ять рекомендуємо придбати якісний текстиль — одяг в національному стилі, скатертини, рушники, постільна білизна, а також золоті прикраси — проба найчастіше невисока, зате вироби красиві і довговічні. Неодмінно варто заглянути в парфумерну крамницю, де можна самостійно змішати масляні парфуми.

Пам’яток в Катарі небагато: монументальні оборонні споруди, резиденції правителів, столичні висотки і культурно-історичні музеї. Уздовж набережної Корніш вишикувалися ефектні хмарочоси, але кращий вид на море відкривається з навколишніх веж Барзан.

Кращі пляжі зосереджені в Досі: піщані, доглянуті, обладнані всіма зручностями. Більшість ділянок належать готелям, і стороннім доводиться платити за вхід, так що вигідніше жити в готелі на першій береговій лінії. Єдиний громадський пляж — Катару-Біч з парасольками, шезлонгами і розвагами, але і він теж платний, а жінкам там заборонено засмагати в бікіні.

Найсприятливішим часом для відпочинку вважається період з квітня по травень. Також сприятливим часом для поїздки буде рання осінь. У цей час панує сама щадна погода, а в літні місяці середня температура становить +35 °C.

На місцевих ринках неодмінно потрібно торгуватися. Багато продавців має намір завищувати ціну на товар, розраховуючи на необізнаність туристів. Також необхідно мати при собі достатню кількість купюр дрібного номіналу, так буде простіше розрахуватися з продавцями.

Незважаючи на те, що офіційною мовою вважається арабська, багато місцевих жителів непогано спілкуються англійською. Співробітники готелів, ресторанів і великих торгових центрів також можуть володіти кількома іноземними мовами.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250