Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Подорож твоєї мрії…

Подорож твоєї мрії…
6 Сер 2019 10:28

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Подорож твоєї мрії».

Сьогодні ми Вам розповімо про Гренландію.

Крижаний острів Гренландія радує туристів всім сніжним: колосальними льодовиками, найяскравішим північним сяйвом, готелями-голку і їздою на собачих упряжках. Спостереження за китами і крихітна столиця Нуук.

Гренландія (Greenland, місцева назва Калааллит-Нунаат) — найбільший острів Землі, розташований на північний схід від материкової частини Північної Америки. Головна «родзинка» турів до Гренландії — фантастичної краси казкові снігові пейзажі.

Відповідно, і всі визначні пам’ятки тут так чи інакше пов’язані з холодом: будь то готелі-голку, колосальні льодовики або північне сяйво. Купання китів, дивовижні колекції національного музею столиці країни або, м’яко кажучи, химерна місцева кухня — лише доповнення.
Подорожувати по Гренландії безпечно. Банальна крадіжка сумочки вважається тут як мінімум сенсацією. В країні практично немає ризику природних катастроф типу землетрусів, вулканічних вивержень або цунамі. Вулична злочинність також відсутня, в будь-який час дня і ночі пересуватися по місцевим містах можна абсолютно спокійно.

Набагато більшу увагу варто звернути на свою екіпіровку і одяг. Навіть при простому відвідуванні Гренландії, що не передбачає виїзди за межі міст, слід запастися теплим одягом з хорошим захистом від вітру, а також теплим і міцним взуттям. При бажанні покататися у тундру чи в області льодових полів, необхідно проконсультуватися у місцевого турагентства або оператора про погодні умови і підібрати відповідну екіпіровку. Не кажучи про те, щоб найняти провідника, запастися питною водою, картами і рацією, а також попередити про свій маршрут місцевий турофіс або служби порятунку.

Всі готелі в країні підлягають обов’язковій класифікації національним турофісом і приблизно еквівалентні за рівнем готелям аналогічного класу в Данії. Вища категорія готелю — 4 «зірки».

Як жахливо це не звучить, але традиційна гренландська кухня не передбачає ніякої термообробки продуктів. Якщо це китова шкіра з шаром жиру (делікатес «маттак»), то і їдять її свіженьку, тільки що, вибачте, ошкуренную. Екстремали, зрозуміло, без проблем зможуть знайти ресторани, що пропонують деякі національні страви країни. Однак більш європейськи налаштовані шлунки туристів також не залишаться порожніми: останнім часом традиційні методи приготування їжі все більше відступають під натиском інтернаціональної кухні і фастфуду. Риба і морепродукти в гренландській кухні використовуються практично у всіх видах-сиром, солоному, квашеному, сушеному, печеному в золі.

Нуук — столиця країни і одна з найменших столиць планети, знаходиться на західному узбережжі Гренландії, пам’ятки Нуук: Художній музей, на березі моря Баффіна будинок Санта-Клауса з поштовим відділенням та офісом, Культурний центр «Катуак» з кінотеатром, школою мистецтв і Полярним інститутом NAPA, Будинок гренландського живописця і священика Нілса Лингеса. Однак головні пам’ятки як країни, так і Наука — природні.

Так як місто з трьох сторін оточене морем, тут дуже багато унікальних оглядових майданчиків безпосередньо в межах міста.
Сувеніри з Гренландії-унікальні твори мистецтва: їх не виробляють в Китаї, не створюють по одному шаблону, а роблять вручну народні умільці, тому і коштують вони досить багато. Найпопулярніший сувенір-фігурка тупілак (tupilak), що з місцевого повір’я означає “дух”.Крім того, в якості сувенірів гренландці пропонують всілякі національні костюми, маски і картини.
Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Редакція Порталу.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250