Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
4 Сер 2019 07:50

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії».

Сьогодні  ми Вам розповімо про Барбадос.

Острів-казка, Барбадос омивається теплими чистими водами Карибського моря і Атлантики. Відмінні пляжі з золотавим і білим піском забезпечать чудовий відпочинок біля кромки води, а клуби, бари і класний ром не дадуть занудьгувати.

Барбадос — оточений кораловими рифами, казковий острів з чудовими пляжами, пишною тропічної природою і рівним м’яким кліматом протягом усього року. В її ландшафті переважають рівнини, проте ближче до східного узбережжя рельєф стає більш гористий.

Острів розташований на східному краю архіпелагу Малих Антильських островів. Його східне узбережжя омивається водами Атлантичного океану, а західне — Карибським морем. Це колишня колонія Великобританії, де досі дбайливо зберігаються всі Британські традиції. Барбадос часто називають «Маленькою Англією». На острові є заповідні місця, де в умовах дикої природи збереглися унікальні види тропічних рослин і тварин — так що не дивно, що тури сюди користуються заслуженим інтересом туристів.

Південний берег — місце зустрічі Карибського моря і Атлантичного океану з ідеальними умовами для віндсерфінгу. Уздовж усього узбережжя розташовані невеликі готелі 3 і 4 зірки, бари, ресторани і дискотеки. Центром нічного життя вважається містечко Сент-Лоуренс-Гап.

Ром — одна з візитних карток Барбадосу. Сотні крихітних барів і безліч барвистих магазинів з продажу рома розкидані по всьому острову і додають йому чимало колориту. Західне узбережжя омивається Карибським морем і славиться золотистими піщаними пляжами і спокійними чистими водами. Кращі готелі острова, що знаходяться саме тут, підійдуть любителям спокійного відпочинку. Вечори тут можна провести в затишних ресторанах і барах. Східне узбережжя Барбадосу омивається Атлантичним океаном. Це найкрасивіша і в той же час сама малодосліджена туристами частина острова. Тут прекрасні умови для серфінгу і дикі пляжі. Північ Барбадосу — найменш населена область. Тут розташований заповідник живої природи Барбадосу

На Барбадосі безліч хороших піщаних пляжів, у кожного з яких свій особливий характер. Західне узбережжя славиться золотистим піском, південне — білим. Всі пляжі острова муніципальні, але, як правило, на ділянках пляжів біля готелів лежать тільки постояльці. Нудизм і топлес фактично заборонені: в цьому відношенні Барбадос строго дотримується консервативних британських традицій. Велика частина готелів зосереджена на західному і південному узбережжях острова, біля найпопулярніших пляжів. Всі престижні готелі — на західному узбережжі, в південній частині острова розташовані більш демократичні готелі, які припадуть до душі любителям нічного життя.

На Барбадосі добре розвинені водні види спорту: вітрильний спорт, водні лижі, дайвінг і сноркелінг. Завдяки вітру з Атлантики острів став справжньою Меккою для любителів серфінгу — як новачків, так і «профі». Західний берег дуже сподобається фанатам підводного плавання: там море приховують стрімкі рифи і затонулі кораблі.

Відправлятись в подорож на Барбадос можна в будь-який час року, кліматичні умови залишаються стабільними всі 12 місяців. Температура повітря рідко опускається нижче 26 градусів, а в самий жаркий сезон може досягати 30 градусів. В поїздку не зайвим буде взяти з собою англійський розмовник, так буде простіше «знайти спільну мову» з продавцями в торгових лавках і місцевими жителями, які завжди готові допомогти туристам.

Національною валютою вважається барбадоський долар, але в деяких торгових центрах і ресторанах розплачуватися можна також американськими і канадськими доларами.

На острові прекрасно розвинена система громадського транспорту, на автобусах можна дістатися до будь-якого пляжу або пам’ятки, які вас цікавлять. На послуги таксі діють постійні тарифи. На екскурсії найкраще вирушати з туристичними групами, це буде набагато дешевше, ніж замовлення індивідуальних заходів. Як правило, при замовленні екскурсії для великої групи осіб діє вигідна система знижок.

Тим, хто хоче заощадити на харчуванні, варто відвідати пляжні кафе, які пропонують величезний вибір страв. Тут можна поласувати і свіжими морепродуктами, і різноманітними салатами, і екзотичними фруктами за вельми привабливими цінами

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Редакція Порталу.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250