Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
3 Сер 2019 07:50

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії».

Сьогодні  ми Вам розповімо про Албанію.

Албанія — прихована перлина Середземного моря. Відпочинок на чистих пляжах Адріатики, крихітна столиця Тирана, красива природа, культурні пам’ятки, а ще — щедра кухня. Сама маловивчена широкою туристичною громадськістю балканська країна, Албанія затишно розташувалася у ласкавих хвиль Адріатичного та Іонічного морів в оточенні своїх більш популярних у відпочиваючих прибережних сусідів — Греції та Чорногорії.

Довгі роки Албанія залишалася ізольованою від світу, через що більшість знають прикро мало про її багату культурну спадщину і красиву природуі з мальовничими каньйонами і прекрасними чистими пляжами. Місцеве населення по-балканськи гостинне, що виражається в рясній і смачній їжі, більш ніж прийнятних цінах на тури і шанобливому, якщо не сказати любовному ставленні до кожного, хто проявив інтерес до їх скромної країни.

Албанія — дуже спокійна країна, і перебування в ній не вимагає особливих заходів безпеки. Рекомендується проявляти побутову обережність в людних місцях. В Албанії поширене шахрайство з кредитними картами, так що не варто оплачувати послуги місцевих прокатних контор і готелів через інтернет – великий ризик, що дані потраплять до третіх осіб. Не дивуйтеся, що тут обмінюються поцілунками в щоки навіть малознайомі люди — такі місцеві традиції. Побачивши дитину не забудьте зробити комплімент батькам (але від компліментів дівчатам і жінкам краще утриматися). Не варто купувати дорогі речі – годинник, телефони, планшети і т. д. — у вуличних торговців: швидше за все, вони крадені.

Клімат Албанії субтропічний середземноморський, ідеальний для пляжного відпочинку. Літо сухе, спекотне, сонячне — потрібно лише запастися засобами з SPF і вибрати берег по душі: на Іонічному морі пляжі в основному кам’янисті, популярні у спортсменів і тусовщиків, на Адріатичному — піщані, підходять для сімей з дітьми. Майже всі — безкоштовні, доглянуті, не дуже багатолюдні і дуже мальовничі.

Один з найвідоміших курортів Іонічного узбережжя — Саранда, початок «квіткової Рів’єри». В межах міста кілька галькових пляжів, вода в бухті чиста, поруч пішохідна набережна з кафе і сувенірними крамницями, розвинена інфраструктура — є і зручності, і лежаки, і прокат скутерів.

Дермі – елітний курорт посеред 5-кілометрового пляжу, що розкинувся між півостровом Карабурун і монастирем Св. Теодора. Вдень можна кататися на катамаранах і водних мотоциклах, ввечері — танцювати на пляжних вечірках.

Албанія — не настільки розкручена дайв-напрямками, як, наприклад, сусідні Італія і Греція, але в цьому і плюс: народу мало, вода чиста і прозора, розцінки цілком адекватні. Найбільш вдалий час для занурень — період з травня по вересень, але при бажанні можна пірнати хоч всю весну, літо і осінь.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Редакція Порталу.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250