Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
1 Сер 2019 09:21

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії».

Сьогодні  ми Вам розповімо про Азербайджан.

Азербайджан — це велика кількість стародавніх фортець і палаців, якісний і недорогий відпочинок на Каспійському морі і лікування нафтою в Нафталані. Гостинний Баку і міста Великого Шовкового шляху.

Азербайджан — це все ще Європа чи таки вже Азія? Якщо питання для вас актуальне, сміливо припустимо, що ви в цій країні поки не бували. Мандрівники, які вже побачили Азербайджан, цим питанням більше не задаються – не тому, що знайшли відповідь, просто у них вже зовсім інші пріоритети. Наприклад, як би ще разок-інший сюди з’їздити і де ще тут побувати.

Насправді Азербайджан — це Азербайджан. Це Старий Баку, де знімали всі турецькі сцени «Діамантової руки» (він і зараз такий же, ні дати ні взяти — Стамбул), а фотки вулиць Баку Нового, особливо вечірнього, з легкістю можна прийняти за центральноєвропейські.

Це зороастрійські храми, які старше багатьох світових релігій але які прекрасно збереглися. Це 40 рецептів автентичного азербайджанського плову, який ми з повним правом ставимо в один абзац з історією і культурою: по-перше, це теж історія і теж культура, а, по-друге — який же він смачний! Ну і, звичайно, Азербайджан — це нафта. Багато нафти. І не тільки тієї «яка “за барель”, а ще й знаменитої цілющої, на яку в Нафталан їдуть вже третє століття поспіль.

Якщо Азербайджан — це строкатий клубок з давніх традицій і земних багатств третього тисячоліття, то Баку — серцевина цього хитросплетіння. Хочеться доторкнутися до витоків – ласкаво просимо в старе місто Ічері-Шехер. Його визнаний символ — Дівоча вежа, що височіє на скелі.

Ще більше вражає палац Ширваншахів – монументальний комплекс з мечеттю, мавзолеєм, лазнею та іншими середньовічними будівлями. Повертатися з далекого минулого краще поступово, почавши з районів радянської забудови (заслуговують уваги Сабунчинський вокзал і Будинок уряду) і закінчивши в сучасному центрі з сяючими в ночі полум’яними вежами, що нагадують хмарочоси Дубая.

Ще одне велике азербайджанське місто — Ленкорань, що веде свою історію з 10 століття до н. е. Йому явно пощастило з розташуванням: мальовниче узбережжя Каспійського моря з чорним піском, густі ліси, термальні джерела — ідеальні умови для оздоровчого відпочинку.

У пошуках східних скарбів рекомендуємо відправитися і в Гянджу. Тим більше, як свідчить легенда, самотньому мандрівнику вже вдалося колись знайти тут справжній скарб: котли, повні золота і дорогоцінних каменів. Сучасних мандрівників чекають багатства іншого роду: неймовірної краси архітектура, сувенірні лавки, затишні кафе.

Затишно влаштувався на березі Каспійського моря Азербайджан — прекрасне місце для пляжного релаксу. Відпочити на славу можна навіть в столиці, точніше, в навколишніх селах, що входять в Бакинську агломерацію. Узбережжя тут піщане, вхід у воду безпечний, без різких коливань глибини. Фешенебельні пляжі розкидані по всьому Апшеронскому півострову, найпопулярніші — в Новханах: на «Пальма Біч», «Барбадос Біч», «Сахіл Біч» і «Цресцент Біч» є душові, туалети, парасольки, кабінки для переодягання і ціла палітра розваг на будь-який смак.

Відмінні пляжі знаходяться і в Ленкорані: прибережна зона покрита дрібним чорним піском, що володіє цілющими властивостями. Тут багато санаторіїв, які використовують у своїх програмах воду з навколишніх термальних джерел, а ще — низка кафе, клубів і барів для любителів гучних тусовок.

У Сумгаїті відразу 20 пляжів, покритих дрібними черепашками, добіла вигорілими на сонці. Інфраструктура розвинена відмінно: з кабінками для переодягання, лежаками, парасольками і водними розвагами проблем не виникне.

5 речей, які потрібно зробити в Азербайджані

1 . Взяти штурмом Бакинський акрополь і піднятися на дівочу вежу, з якою пов’язана романтична легенда.

2. Напроситися в гості до місцевої бабусі і спробувати справжню азербайджанську кухню домашнього приготування — адже азербайджанці так славляться своєю гостинністю!

3. Купити на бакинському ринку традиційний східний килим, виконаний в кращих традиціях азербайджанського килимарства, не забувши виторгувати найкращу ціну.

Зануритися в нафталанову ванну і відчути себе заново народженим.

Залишити свій слід на одній з мощених булигою вулиць Гянджі, по яких ходили Катран Тебрізі, Абул-Ула, Фелекі, Хагані, Мехсеті та інші «зірки».

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Редакція Порталу.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250