Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
31 Лип 2019 09:15

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії».

Сьогодні  ми Вам розповімо про Аргентину.

Аргентина — батьківщина танго, справжніх стейків і дуже красивих і життєрадісних людей. Срібні копальні і льодовики Південної півкулі, Буенос-Айрес і мис Горн, океани, гори і архіпелаг Вогняна Земля. Аргентина — квінтесенція півдня. Добра половина місцевих реалій гордо носить звання “найпівденніших”. Для початку – найпівденніша в світі залізниця: далі – найпівденніше місто на планеті Ушуайя,на променаді у Гавані якого так приємно споглядати літні абрикосові заходи сонця. Нарешті найпівденніші Землі льодовики (не рахуючи, зрозуміло, полюса), з постійним сухим тріском сповзають з гір до кришталевих «срібних» озер Лаго-Арджентіно. В Аргентині є і морські і гірськолижні курорти. Цікаві в туристичному плані міста – Сальта, Кордоба, Ель-Калафате і найпівденніше місто Земшара Ушуайя.

Оскільки туристів в країні мало, місцеві жителі розцінюють їх як екзотику, ставлення привітне і доброзичливе. Втім, визначених заходів безпеки це не скасовує: не рекомендується самостійно залишати межі туристичних центрів (особливо у вечірній час), не варто носити з собою великі суми грошей, дорогі прикраси і так далі.

«Срібній країні» є що пред’явити світу: танго, Евіта Перон, футбол і найкрасивіша жінка-президент — лише початок списку. В Аргентині можна в рекордні терміни набратися самих дивовижних вражень, на які багата протилежна півкуля: послухати безперервний гомін льодовика і побродити по вулицях самого південного міста планети, взяти урок танго прямо на вулиці і сплавати на легендарний мис Горн — а то і зовсім відправитися в справжній антарктичний круїз. Завдяки відсутності візових формальностей, щоб потрапити в аргентинське літо, потрібні тільки вільний час і вільні гроші — треба сказати, у великому обсязі.

Для початку-невелика порада: забудьте про рибні ресторани в Аргентині. Знайти їх там практично неможливо, а навіть якщо і знайдете, то пошкодуєте. Аргентина — це м’ясо! Одне з кращих у світі. І вино. Аргентинські кулінари відомі своїм майстерним поводженням з яловичиною. Крім того, після подорожі по ресторанах країни у туриста цілком може скластися враження, що він відвідав чи не всі країни Південної Америки — настільки люблять місцеві кухарі «займати» рецепти у своїх сусідів по континенту. Те ж саме відноситься і до спиртних напоїв. Аргентина відома як один з провідних світових виробників вина, проте адепти текіли, віскі, горілки або бренді теж не відчують тут дефіциту своїх улюблених напоїв.

Що робити в Аргентині?

У Буенос-Айресі — подивитися на численних генералів, верхи на конях, в камені, вклонитися Еве Перон, попити мате, взяти участь у шоу гаучо, відвідати танго-шоу, станцювати танго в Ла-Бока і відчути себе вільним від усього на світі — справжнім гаучо, побачити, як живуть представники доіспанських культур серед приголомшливих пейзажів.

Якщо в Аргентині з’явилося бажання відпочити на пляжі, варто з’їздити в місто Мар-дель-Плата. Тут, на узбережжі Атлантичного океану, розташований найбільший пляж країни протяжністю 17 км. Його також відносять і до найбільших пляжних курортів світу, офіційне підтвердження існує з 1974 р.

Слід знати, що виїжджаючи або в’їжджаючи в Аргентину заборонено брати з собою будь-який вид м’ясної продукції, молочні вироби, рослини, нову побутову техніку і порнографічні матеріали. Порушення можуть призвести до зіпсованого відпочинку та інших покарань.

Необхідно бути дуже обережними і уважними. Намагатися не відвідувати поодинці райони, що не належать до туристичних, тому що в житлових кварталах суворі поділи на багатих і бідних. Якщо ви вирішили скупатися в океані, то необхідно це робити тільки в строго відведених місцях, так як це є нормами безпеки. На інших територіях є ймовірність потрапити в дуже сильну прибережну течію.

Ретельно вибирайте сезон для поїздки, так як погодні умови Аргентини значно відрізняються від інших, тому зима та літо тут вас зустрінуть в точності навпаки.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Редакція Порталу.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250