Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
30 Лип 2019 09:06

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії».

Сьогодні  ми Вам розповімо про Австрію.

Гірськолижні курорти Австрії відомі будь—кому. Тут самі снігові схили і кращі траси. Вас чекають блискучі Відень і Озерний край Зальцбург, замки, Музеї та визначні пам’ятки.

Блискуча Австрія – країна, кожен куточок якої приготував для туристів свій “ласий шматочок”.  Любителі опери, пам’яток і архітектури їдуть, зрозуміло, в столицю Австрії  Відень, шанувальники класичної музики – в Зальцбург, а до найчистіших озер і гарячих мінеральних джерел туристи відправляються в чарівну Каринтію. Шанувальники сучасного мистецтва знайдуть своє у «культурному» місті Австрії — Граці, а любителі мальовничих пейзажів і кришталево чистих озер їдуть в розташований в передгір’ях Зальцбург, де колись жив найвідоміший син Австрії Вольфганг Амадей.

Столиця держави – Відень, місто ошатне і урочисте. Воно кружляє мандрівників в звуках вальсу, вражає красою храмів, палаців і площ, вабить ароматами штруделів з симпатичних кав’ярень. У місті Штрауса і Моцарта багато що пов’язано з мистецтвом взагалі і з музикою зокрема.

Друге за величиною австрійське місто – Грац з доглянутими парками, бароковими палацами і оригінальними сучасними арт-об’єктами. Серце Граца — площа Хауптплац, символи — знаменита Годинникова вежа на горі Шлессберг і величний герцогський замок, побудований в 15 столітті. В цілому ж архітектурний вигляд багатонаціонального міста, встиг кілька разів за свою історію побувати резиденцією правителів, вельми еклектичний.

Рівень злочинності в Австрії вкрай низький: гуляти в містах і провінціях безпечно навіть увечері. У разі неприємностей пильна поліція моментально прийде на допомогу. Єдине, чого слід побоюватися, – кишенькові крадіжки, що почастішали на вокзалах і в інших місцях скупчення туристів. Масових інфекцій в країні немає, навіть вода в кранах і вуличних фонтанчиках настільки чиста, що її можна пити, не турбуючись про наслідки.

Слово «Австрія» кожен захоплений гірськолижник вимовляє з придихом. Нехай сусіди по Альпах і відкривали в спішному порядку масу зимових курортів, гірськолижна Австрія була і залишається символом респектабельності, продуманого до дрібниць комфорту і бездоганної якості трас.

Влітку основний потік туристів їде на озера Каринтії, де вода прогрівається до + 26 °C. Туристи, які вирішили відпочити на озерах Австрії, зможуть побути наодинці з ідеально чистою природою (вода в озерах — питної чистоти, а великих натовпів відпочиваючих не спостерігається навіть в пік сезону), відчути смак повітря, напитаного  травами і прибережною свіжістю. Пляжів у звичайному розумінні на озерах немає. Найчастіше це м’які трав’яні галявини з входом у воду по дерев’яних пірсах.

В якості сувенірів з Австрії привозять вироби з кришталю «Сваровскі», фарфорові речі, музичні шкатулки, мініатюрні фігурки коней і характерних австрійських ведмедиків, дзвіночки на стрічках. І, звичайно, знамениті віденські солодощі. Популярна символіка із зображенням вінценосних осіб (яких в Австрії дуже люблять) і сувеніри з портретами знаменитих австрійців — від Штрауса до Моцарта.

Туристам варто знати про деякі особливості міста, щоб більше побачити і дізнатися і менше витратити грошей. Ось кілька корисних порад гостям Відня. Знайомство з Віднем почніть з оглядової екскурсії. Якщо вистачить завзятості і сил, підніміться на вежу Штефансдома або будь-який інший оглядовий майданчик Відня, і ви побачите місто з незвичайного ракурсу у всій його пишноті.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Редакція Порталу.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250